LEKARI MRZE OVU ČINJENICU O NIKOTINU, ZATO JE I KRIJU OD VAS: On je veoma koristan za jednu stvar!

Moguće je da će se upotrebom nikotina koji toliko snažno deluje na receptore u mozgu sprečiti bolesti poput Parkinsonove i Alchajmera

  • 14

Svi znamo kako je duvan štetan za zdravlje, ali prema najnovijim istraživanjima, nikotin sam po sebi štiti mozak, ne samo kako starimo, već i od bolesti kao što su Parkinson i Alchajmer.

REVOLUCIJA U MEDICINI: Pronađen lek protiv Alchajmerove bolesti!

Duvan je dokazano štetan za zdravlje, a čak i alternative poput električne cigarete sadrže opasne toksine. Ipak, najnovije istraživanje jednog univerziteta iz Teksasa otkriva nam kako je nikotin sam po sebi vrlo koristan za naš mozak.

Naime, istraživači su životinjama u vodu dodavali male, srednje i visoke doze nikotina, što odgovara s povremenim pušačima i zavisnicima od pušenja. Kontrolnoj grupi u vodi nije dodan nikotin.

Životinje koje su dobile male i srednje doze nisu pokazivale nikakve znakove uzimanja nekog sredstva, čak ni u krvi. Nije bilo promena u unošenju hrane, u težini ili posledica na mozgu.

Začudo, one životinje koje su primile visoke doze nikotina manje su jele, smanjile su težinu i imale više receptora u mozgu. Sve to pokazuje kako nikotin, u visokim dozama, pozitivno utiče na ponašanje. Nuspojave, kao što je pojava anksioznosti, sasvim je izostala.

Foto: Freeimages/artM Foto: Freeimages/artM

Slede istraživanja koja će pokušati da dokažu vezu između starenja mozga i nikotina. Moguće je da će se upotrebom nikotina koji toliko snažno deluje na receptore u mozgu sprečiti bolesti poput Parkinsonove i Alchajmera.

Naučnici koji su radili na ovom istraživanju ipak upozoravaju:

- Ne želimo da ohrabrujemo ljude da počnu da puše. Na kraju krajeva, ono što smo dokazali tek treba da se testira na ljudima. Svi potencijalni rizici još nisu otkriveni.

(Telegrfa.rs / Izvor: vecernji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    22. septembar 2016 | 22:46

    AKO OVAJ SVET ODE U TRI LEPE OTICE SAMO ZBOG OVIH NAUCNIKA ! JEDNO VREME TVRDE JEDNO ,POSLE NEKOG VREMENA DRUGO PA SE RODI NESTO TRECE ZNACI SVE JE PROMENLJIVO !

  • Marko

    23. septembar 2016 | 00:45

    Samo gledaju da nas uniste, sad treba da pusimo? Mrs, testirajte se vi. Ljudi zdrav zivot, cist vazduh, vera, rad u prirodi, ljubav porodice, to je najvaznije!!! Zivela Srbija!

  • Marko Kraljević

    23. septembar 2016 | 00:54

    Ova nauka nas laže jbg

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA