≫ 

Tuširajte se uvek hladnom vodom! Evo i zašto

Sledeći put kada se budete tuširali dva puta ćete razmisliti koju slavinu da okrenete

  • 8

Trendovi u velnesu dođu i prođu, ali čini se da je cvokotanje i drhtanje pod ledenim tušem jedna od onih zacementiranih metoda kojoj će se ljudi uvek vraćati.

Rešio je da prihvati IZAZOV da se mesec dana tušira LEDENO hladnom vodom! Evo kako mu je bilo

Ovo su greške koje SVI pravimo kad se TUŠIRAMO

I to nije slučajno jer benefiti od kupanja ledenom vodom uključuju podizanje imunosistema, oslobađanje od stresa, veću budnost i mentalnu jasnoću... Da li je to dovoljno da vas ubedi da svakog jutra uđete pod mlaz ledene vode?

Slučaj ledenog tuširanja još jednom je prošao kroz naučnu studiju u Holandiji. Ona sugeriše da su se učesnici koji su na kraju svakog tuširanja doživeli eksploziju hladne vode brže oporavljali posle bolesti, pa tako i kraće odsustvovali sa posla nego oni koji su se tuširali malkom ili toplom vodom. piše Independent.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Još impresivnije, od 3.000 učesnika u studiji, dve trećine njih odlučilo ja da nastavi da se nadalje tušira hladnom vodom i prijavilo da im ledeno tuširanje podiže nivo energije isto koliko i šolja veoma jake kafe.

Jedna od učesnica, Sofi Krajcberg (29), prihvatila je izazov da se 30 dana tušira hladnom vodom i nakon toga izjavila da se posle jutarnjeg hladnog tuša toliko dobro oseća da bi ga svima preporučila kao sredstvo za brzo dizanje energije i raspoloženja.

Tu je takođe i dokaz da pod ledenom vodom možete da osetite veću mentalnu pozornost. a nakon kratkog šoka počinjete da dišete dublje, što povećava broj otkucaja srca, ubrzava cirkulaciju i oslobađa endorfin.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Ledeni tuš i dalje predstavlja medicinsko čudo, a to je potvrđeno nedavno u BBC-ijevom dokumentarcu "Doktor koji je odustao od droge", u kojem dr Kris van Tukleken pokazuje da pacijenta koji patio od depresije leči upravo ovom metodom. Sari, koja je osam godina bila na antidepresivima, prepisano je plivanje u hladnoj vodi kako bi joj se stabilizovalo raspoloženje.

Verujemo da ćete i vi prihvatiti izazov, bar na sedam dana. Ništa ne košta, a može i te kako da bude korisno.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Duki5

    6. oktobar 2016 | 07:23

    Ne jedi rostilj jedi zelje, ne jedi slan krompir jedi neslan, ne jedi cokoladu pojedi jabuku, sad ne tusiraj se toplom nego hladnom vodom. Zar sve na svetu sto je lepse je pogresno, zasto nam nije priroda jednostavno dala da volimo ono sto je zdravo? Sto ja vise uzivam u pljeskavici nego boraniji ako je boranija zdravija sto mi i ukus tako nije podesen, e to mi nikad nece biti jasno.

  • Lale 11

    6. oktobar 2016 | 11:58

    Da,kako da ne! Skroz ste u pravu,evo idem da skinem bojler. Tuširanje hladnom vodom ti je isto kao da si prepisao kuću apotekarima. Kakva budalaština...

  • Ddare

    6. oktobar 2016 | 12:43

    Trenutno se osecas bolje ali nije dobro na duze staze...nevalja za srce prvenstveno...kod zena stradaju jajnici,kod muskaraca prostata...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA