≫ 

Roditelji, pokažite ovu užasnu sliku svojoj deci i više nikad neće biti izbirljiva za stolom!

Da li ste znali da udovoljavanje željama deteta kada je ishrana u pitanju može da ima gadne posledice po njegovo zdravlje?

  • 2

Deca treba da unose što raznovrsniju hranu, da bi se njihov organizam na prirodan način snabdeo svim vitaminima. Stoga, roditelji, ako vam je stalo do zdravlja vašeg deteta, najbolje bi bilo da ga naučite da hranu ne mora da voli, ali mora da je jede.

Ovaj dečak je izgubio 75 odsto VIDA zbog MALE IGRAČKE koju svako od nas ima U KUĆI

Ova devojka je oslepela na jedno oko zbog ovog ZOMBI sočiva! (FOTO)

Sijan Mur (14) iz Australije je počeo da gubi vid, a pri pprvom pregledu oftalmolog je rekao njegovoj majci da će joj sin verovatno ubrzo potpuno oslepeti.

Ubrzo, tinejdžer je počeo da se žali na suve oči koje su ga peckale, a gospođi Mur su lekari rekli da će njen sin morati da živi sa ograničenim vidom i kapima za oči, piše Sydney Morning Herald, a prenosi Net.

Nakon što je Sijan Mur obišao sve pedijatre i oftalmologe u Pertu, njegova očajna majka Keri odlučila je da okuša sreću u Sidneju i tamo je posetila dr Stefani Votson.

Usledila su detaljna ispitivanja i dr Votson je utvrdila da Sijan zapravo pati od ekstremnog nedostatka vitamina A.

Budući da je dečak od svoje pete godine živeo isključivo od piletine, pomfrita, suvog hleba i gaziranih sokova, postao je potpuno neuhranjen, a nedostatak vitamina se odrazio na njegov vid.

Foto: Medical Journal of Australia Foto: Medical Journal of Australia

Nedostatak vitamina A je čest problem u zemljama trećeg sveta, ali je izuzetno retka pojava u Australiji. Srećom dr Votson je jedno vreme radila u Keniji i uspela je da prepozna iste simptome kod Sijana.

Prvi simptom nedostatka vitamina A je pojava takozvanih Bitotovih mrlja na površini oka. Ipak, specijalisti često ne primete ovaj simptom, jer pacijent ne izgleda neuhranjeno.

- Deca u ranom detinjstvu ponekad odbacuju hranu zbog njene strukture ili mirisa i završe na neverovatno jednoličnoj ishrani - kaže dr Votson.

- Određena količina vitamina A nam je neophodna, jer bez njega ćelije ne sazrevaju normalno - dodaje.

Sijan je odmah primio velike doze vitamina A i počeo je redovno da pije vitaminske šejkove. Vid na jednom oku mu se vratio gotovo u potpunosti, ali drugo je nepovratno oštećeno.

Sijan sada ima 16 godina, jede povrće, vratio je izgubljene prijatelje i trenira fudbal.

Da biste nagradili svoje dete za lepo ponašanje za stolom, možete da mu napravite igračku.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Luna

    24. oktobar 2016 | 16:07

    Bravo za ovakav text.

  • Ja

    25. oktobar 2016 | 17:25

    E to moja deca da ukapiraju bilo bi dobro...nista ne jedu a u tom su uzrastu ,poludecu!sem plazme mleka pljeskavice na trafici i pohovanog belog nista vise

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA