Ova žena rodila je ISTU BEBU DVA PUTA i doktori su joj pomogli u tome! KADA SAZNATE RAZLOG, SVE ĆE VAM BITI JASNO! (FOTO)

Ultrazvuk je otkrio da su stvari daleko od rutine, lekari su roditeljima rekli da beba boluje od sakrokokcigealnog teratoma

  • 3

Margaret Bomer je u 16-toj nedelji svoje treće trudnoće imala rutinsku kontrolu. Ultrazvuk je otkrio da su stvari daleko od rutine. Lekari su roditeljima rekli da beba boluje od sakrokokcigealnog teratoma, što je jedna vrsta tumora.

ŠOKANTNO OTKRIĆE: Ultrazvuk u trudnoći izaziva AUTIZAM kod DECE!

- Bio je to šok za nas. Mnogo smo se uplašili jer nismo znali šta ta dugačka reč uopšte znači i kakva je to dijagnoza - priča Margaret Bomer.

U pitanju je tumor koji se razvija pre rođenja i raste kao produžetak kičme.

- Ovo je najčešći tumor kod novorođenčadi - kaže dr Darel Kas, jedan od direktora Texas Children's Fetal Center. - Iako je u pitanju najčešći tumor, opet je veoma redak.

Ova bolest češće pogađa devojčice nego dečake i događa se jednom na svakih 35.000 beba.

Nažalost, ovo nije jedina loša vest u Margaretinoj trudnoći, jer je nosila blizance, ali je jednu bebu izgubila pre drugog tromesečja. Bio je šok u 16 nedelji saznati za retko oboljenje još nerođene ćerkice.

Iako neke bebe mogu dobro da tolerišu tumor, to nije bio slučaj sa Margaretinom bebom. Svakim danom je bila sve bolesnija. Neki lekari su majci savetovali prekid trudnoće. Dr Darel Kas predložio je fetalnu hirurgiju. Prema majčinim rečima, beba LinLi nije imala mnogo šanse.

- Sa 23 nedelje tumor je sve više "gasio" njeno srce i pretio infarktom. Zar da dozvolimo da tumor "preuzme" njeno telo?  - priča majka kako su odlučili da spasu LinLi. - Želeli smo da joj poklonimo život.

Do trenutka operacije, tumor je bio veliko skoro koliko i fetus. Operacija je trajala pet sati. Prema doktorovim rečima, na fetusu su se zadržali ne duže od 20 minuta, a ostalo vreme je potrošeno na matericu, "veliki mišić izbrazdan membranama".

- Beba je skroz izvađena iz materice, potpuno, sva amnionska tečnost je iscurela, bilo je baš dramatično - kaže dr Kas. - Srce bebe je skoro stalo.

On odaje priznanje kardiohirurgu koji je bebi u pravom trenutku dao prave lekove i omogućio im da nastave da rade. Beba je po obavljenoj operaciji, vraćena u matericu i ona je zašivena.

- Pravo je čudo da na takav način otvorite matericu i posle sve "zapečatite" i čitava stvar funkcioniše - kaže dr Kas.

Margaret Bomer je morala da odleži ostatak trudnoće. LinLi Houp je rođena po drugi put carskim rezom, 6. juna.

Lekari su utvrdili da moraju da je operišu još jednom, pa je sa osam dana podvrgnuta drugoj operaciji, jer su delovi tumora, koje hirurzi nisu mogli da odstrane, počeli da rastu.

- Bilo je veoma teško - kaže mama tri devojčice. - Ali, kada je vidim kako se smeje, vredelo je svih bolova.

(Telegraf.rs / Izvor: edition.cnn.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Biljana

    21. oktobar 2016 | 22:38

    U svetu operisu decu pre rodenja a nasa umiru od preloma ruke,jadna majko srbijo

  • Nn...

    21. oktobar 2016 | 22:30

    Svaka cast Za takvu hrabros majki,doktori su fenomen!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA