TAJNA RUSKIH STRUČNJAKA: Ako pijete ovaj čaj - ostavićete pušenje! (FOTO)

Sušeno i sirovo lišće ove biljke, napici od ovsa, kao i tablete napravljene od semena biljke laburnum pomažu u ostavljanju cigareta

  • 3

Svake godine u Srbiji od posledica pušenja umre oko 16.000 ljudi dok 4.500 osoba godišnje oboli od pušačkog raka pluća.

VRLO VAŽNO: Više nećete moći da se provlačite s cigaretama na pojedinim mestima

U borbi protiv nikotinske zavisnosti sigurno pomaže jednostavan, a delotvoran starinski ruski čaj koji preporučuje novgorodski gastroenterolog dr Antonjina Šćipina, koja ga savetuje svojim pacijentima.

- Uzmite jedan prstohvat usitnjenog sušenog lišća bokvice, stavite u teglu i prelijte s pola litra ključale vode. Poklopite posudu sa čajem i ostavite da odstoji dva sata. Tokom dana treba popiti ceo sadržaj tegle. Tako svakodnevno tokom tri meseca pripremajte i pijte ovaj čaj - savetuje dr Šćipina.

Pušač ste već 20 godina? Evo kako sada izgledaju vaša pluća (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Printskrin: Srpski telegraf Printskrin: Srpski telegraf

Ona ističe da pomaže i žvakanje svežih listova ove biljke.

Osim doktorke Šćipine, i ruska travarka Ljudmila Kim savetuje kako pobediti nikotinsku zavisnost pomoću njenog napitka.

- Uzmite emajliranu šerpu od tri litre. Do polovine je napunite neočišćenim ovsom. Potom napunite šerpu do vrha hladnom vodom, stavite je na šporet i kuvajte ovas pola sata na laganoj vatri. Procedite vrelu tečnost u drugu posudu i odmah dodajte 100 grama nevena. Posudu dobro poklopite i umotajte u ćebe da dugo zadrži toplotu. Neka tako ostane 10 do 12 sati. Posle toga procedite tečnost i pijte po 200 mililitara tri puta dnevno pre jela - objašnjava Kim.

Foto-ilustracija: Flickr/nils.rohwer Foto-ilustracija: Flickr/nils.rohwer

Svi znate da su cigarete otrovne, a niste imali pojma da mogu da budu i zdrave

Više o načinima na koje brzo i jednostavno možete ostaviti pušenje čitajte u današnjem "Ruskom lekaru", dodatku o zdravlju dnevnog lista "Srpski telegraf" koji izlazi svakog petka.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • cestitke iduce godine jos dva

    28. oktobar 2016 | 08:32

    samo dobra volja ostavlja cigare ja sam pusio 40 g i prije 13mjeseci reko necu vie da pusim i kupio 3kutije cigara jednu na poso jednu kuci jednu u autu ...jos nisam zapalio a imam ich na sve strane ...ali zato sam dobio 9 kilograma vise ...nema veze godine nose svoje ...pozdrav

  • BASA

    28. oktobar 2016 | 10:38

    Pusenje se ostavlja vrlo lako, bez poezije , o tome ! Kada odlucite , da necete da pusite , necete ! Pocnete sa pesacenjem , vezbama ,Joga , Teretana , Bazen ! Prvih , pet dana je najteze ! Kada sedita u drustvu pusaca , sedite pored prozora , ne govorite , da vam smeta dim ! Jer ste I vi nekoga gusili , a nije komentarisao-la ! Ne koristite , reklamirane preparate , za odvikavanje od pusenja ! Jer da je to toliko dobro , nebi dali nama , zadrzali bi za sebe ! Srecan , prestanak pusenja !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA