KONOPLJIN PROTEIN: Poboljšava rad srca i krvnih sudova, podiže imunitet i pomaže pri mršavljenju

Kad bi se vaša zdrava hrana sastojala samo od jedne namirnice, onda bi to trebalo da bude ova namirnica

  • 3

Svako ko se zainteresovao za zdravu ishranu, posle kratkog vremena postao je svestan koliko različitih sastojaka postoji i koliko namirnica treba konzumirati da bismo zadovoljili sve potrebe organizma. Minerali, vitamini, proteini, esencijalne masne kiseline - kad bi samo postojala namirnica koja sadrži sve što je potrebno pa da ne razmišljamo mnogo. E pa, i to postoji, a ta namirnica je - konopljin protein.

ULJE CRNOG KIMA: Biljka koja "leči sve osim smrti"!

Budući da je toliko kompletan po sastavu, konopljin protein nije samo hranljiv već i lekovit. Odličan je za podizanje imuniteta i opteg zdravlja, koristi se preventivno za mnoge bolesti, a pritom je dijetalna namirnica koja pomaže pri mršavljenju.

Konopljin protein se dobija mlevenjem nakon hladnog ceđenja ulja iz semenki jestive konoplje. Izuzetno je bogat proteinima, vlaknima i esencijalnim Omega 3 i Omega 6 masnim kiselinama. Sadrži protein koji se vrlo lako vari i od značaja je za funkcionisanje imunološkog sistema. Konopljino seme takođe ima najbolji odnos Omega 3 i Omega 6 (1:3) masnih kiselina što je vrlo bitno za  dobro funkcionisanje kardiovaskularnog sistema.

Foto-ilustracija: Suncokret.rs Foto-ilustracija: Suncokret.rs

Na primer, ako uzmete izvesnu količinu omega 3 masnih kiselina, a u organizmu nema omega 6, onda telo ne može ni omega 3 da upotrebi u nekim procesima. Zato je potrebno unositi obe, a gotovo idealan odnos se nalazi baš u konopljinom proteinu. Svetska zdravstvena organizacija objavila je da je idealan odnos omega 3 i omega 6 u organizmu 4:1.

Visoka nutritivna vrednost ga čini idealnom hranom za sportiste, a i odlična je zamena za proteine iz mesa, što je važno za vegetarijance. Sadržaj vlakana doprinosi normalnom radu creva i smanjuje resorpciju ugljenohidrata i masti iz creva.

Blagotvorno dejstvo konopljinog proteina je mnogostruko:

- stimuliše funkcionisanje imunološkog sistema

- podstiče kardiovaskularni sistem

- doprinosi normalnom radu creva

- smanjuje resorpciju ugljenih hidrata i masti iz creva

Foto-ilustracija: Profimedia, Alamy Foto-ilustracija: Profimedia, Alamy

Treba naglasiti i to da je konopljin protein postan proizvod i da ne sadrži holesterol, gluten ni kazein. 

Način primene: Upotrebljava se kao dodatak sokovima, šejkovima i frapeima. Takođe se može koristiti kao dodatak u pripremi slatkih i slanih kolača, energetskih pločica kao i prilikom pravljenja domaćeg humusa.

Za prevenciju zdravstvenog stanja uzimati 2 kašike konopljinog proteina dnevno, dok sportisti mogu unositi i 3 kašike dnevno.

Ako vam se svideo ovaj članak, lajkujte stranicu “Granum” na Fejsbuku i upoznajte se i s drugim organskim proizvodima koji mogu poboljšati vaše zdravlje.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • VAN

    5. novembar 2016 | 12:14

    Kad već toliko toga znamo treba narodu napisati cenu konopljinog semena. Za zdravu ishranu potrebno je imati mnogo para.

  • stvarno?

    5. novembar 2016 | 14:42

    Kao shto su sve vrste jabuka jestive tako si i sve vrste konoplja jestive. Razlika je u kolochini thc-a. Chim vishe to bolje

  • sejo 6565

    5. novembar 2016 | 12:29

    Fino receno samo jeli to tako

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA