≫ 

Evo šta sve STVARNO leči soda bikarbona

Soda bikarbona odavno važi za veoma lekovitu supstancu, ali ljudi su joj u jednom trenutku pripisali čudotvorne moći. Ona nije svemoguća, ali za neke boljke zaista jeste lek

  • 2

Iako je soda bikarbona proglašavana medicinskim čudom koje leči rak, to nije tačno. Ona nije svemoguća, ali ipak postoje neki zdravstveni problemi i stanja koja ova bela praškasta supstanca zaista može da reši.

Rešite se ZAPUŠENOG NOSA pomoću jednog sastojka koji imate u kući (RECEPT)

Soda bikarbona može da vam SPASI ŽIVOT! Evo i kako

Ovo je lista tegoba koje soda bikarbona zaista može da odagna, a sve što treba da uradite jeste da je rastvorite u vodi i popijete ili koristite kao tople obloge ili za ispiranje.

Printskrin: YouTube/Reader's Digest Printskrin: YouTube/Reader's Digest

Protiv gorušice i za bolje varenje jer je natrijum-bikarbonat efikasan kao kiselina ili enzim, Najjednostavniji način je da polovinu kašičice sode bikarbone sipate pola šolje vode i da uzimate na dva-tri sata.

Uklanja gasove koje izaziva varenje mahunarki.

Ubalažava iritacije izazvane ubodom meduze ili žarenjem koprive.

Ublažava svrab i iritacije uzrokovane boginjama.

Ublažava bol krajnika i ubrzava proces oporavka.

Pomaže kod gljivica u ustima.

Otčepljuje zapušen nos.

Ublažava opekotine na jeziku.

Smanjuje bol u zglobovima.

Leči ranice u ustima.

Foto: Profimedia/Wavebreak Foto: Profimedia/Wavebreak

Takođe, soda bikarbona koristi se i kod stomatoloških problema. Kao rastvor odlična je za uklanjanje fleka, sprečavanje kamenca i dentalnog plaka, kad vas muči zadah, ali u borbi protiv gingivitisa i upale desni, te za tretiranje ispucalih krajeva usta. U stanju je da očisti zube, oralne aparate i zubne proteze.

A ukoliko želite da izbelite zube, u sud stavite četvrtinu šoljice sode bikarbone i sok polovine limuna. Smesu nanesite na zube i ostavite da deluje tri minuta - nikako duže - da ne biste oštetili zubnu gleđ. Operite zube pastom, a postupak ponovite jednom nedeljno.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA