ZDRAVO SUNČANJE: Hrana za blistav ten

Šta mislite, da li unos dovoljne količine određenog voća i povrća može vašoj da koži da pruži isti zlaćani sjaj koji biste dobili sunčanjem u salonu ili izležavanjem na suncu? Stručnjaci tvrde da može…

  • 0

Pošto lekari sve glasnije upozoravaju da se treba kloniti solarijuma i preterano dugog izlaganja sunčevim zracima, evo nekoliko saveta kako da bez opasnosti dobijete i održite savršeno taman ten uz pomoć namirnica dostupnih na najbližoj pijaci. Konzumiranjem pet obroka zelenih i narandžastih plodova dnevno, zahvaljujući nutritijentima zvanim karotenoidi, možete u roku od mesec dana da dobijete sasvim pristojnu boju.

Jeste, zvuči pomalo suludo i ni mi sami nismo sigurni treba li da poverujemo u to da ćemo išta postići besomučnim tamanjenjem kajsija, šargarepica, dinja i ostalih obojenih voćki, pogotovo ne bronzani ten o kojem svi maštamo. Međutim, ako se ovo uporedi sa rizikom od dobijanja opasnog kancera kože, zasigurno je da vredi probati.

Istraživanja su pokazala da, kada su ispitanicima pokazivali fotografije žena koje su veoma pocrnele, nasuprot onima kod kojih je koža naprosto sijala od zdravlja zbog konzumiranja zdravih namirnica, oni su birali ove druge. Eto još jednog razloga da prestanete da se prekomerno pržite na suncu ili da odolite iskušenju odlaskom u solarijum, jer svakako da će dobro balansirana ishrana uticati na lepotu kože.

(Cosmopolitan.rs; Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA