≫ 

Više od 30.000 posetilaca na nikad boljoj nedelji mode (FOTO) (VIDEO)

Reakcije publike iz cele Evrope, novinara iz zemlje i sa svih strana sveta, kao i samih dizajnera koji su došli čak iz Argentine, Kameruna, Amerike, bile su sjajne

  • 1

Serbia Fashion Week, jedina licencirana Nedelja mode u Srbiji, beleži najekspanzivniji rast posetilaca i učesnika u Evropi. Od osnivanja pre tri godine, kada ga je posetilo 2500 ljudi, do novembarskog izdanja koje je za nama koji je zabeležio posetu od više od 30000 ljudi, što je rast od više od 1000%.

Maja Marukić predstavila spektakularnu kolekciju "Domino" na Serbia Fashion Weeku (FOTO)

Reakcije publike iz cele Evrope, novinara iz zemlje i sa svih strana sveta, kao i samih dizajnera koji su došli čak iz Argentine, Kameruna, Amerike, bile su sjajne, dok su se svi složili oko jednog – za nama je najbolje izdanje Serbia Fashion Weeka!

Iz prvih redova, sinoćne revije pomno su pratili Anna Fendi, jedna od najvećih modnih imena sveta, Jelena Bačić Alimpić, voditeljka Hana Hadžiavdagić, glumica Ljiljana Blagojević i dizajnerka Milica Tričković koja je bila u pratnji svog zaštitnog lica Ane Minkić, učesnice Top Modela.

Foto: Promo Foto: Promo

Specijalna poslastica i privilegija bila je degustacija vina Anne Fendi. Ova svetska modna ikona bila je raspoložena da priča o svemu, te je pored predstavljanja svoje kolekcije vina i izložbe njenih radova na porculanu i staklu, rado sa prisutnima podelila i priču o svom detinjstvu, poslu i porodici.

Foto: Promo Foto: Promo

Povodom svojih utisaka o Srbiji, izjavila je:

- Pre svega,čestitam ovom divnom gradu što će 2021. postati Evropska prestonica kulture. Oduševljena sam mladima u Srbiji, njihovim entuzijazmom i žarom. Manifestacija kao što je Serbia Fashion Week na najlepši način promoviše kulturu i mlade. Ovde sam između ostalog i zbog predstavljanja vina, a kod nas, Italijana, i hrana i vino predstavljaju veliki deo kulture.

"Impresionirana sam ovom manifestacijom i smelošću da se napravi događaj ove veličine nakon samo nekoliko godina postojanja. Iznenađena sam što je moda ovde toliko razvijena i popularna. Serbia Fashion Week zbog svega ovoga ima zaista svetlu budućnost".

Poslednje veče revijalnog dela Serbia Fashion Weeka otvorila je Milica Lazarević. Publika je dugim aplauzom pokazala da je dobro prihvatila ovu kolekciju, a sama dizajnerka je izjavila kako je prezadovoljna. Serbia Fashion Week za nju predstavlja jedno veliko I lepo iskustvo i veliki korak u karijeri.

Foto: Promo Foto: Promo

Publika je uživala zatim u reviji mlade ruske dizajnerke Natalije Zlodyreve. Njene elegantne i lepršave haljine svakako su privlačile pažnju kako zelenim i plavim tonovima tako i zanimljivim krojevima.

Cilj u toku pravljenja ove kolekcije dizajerki je bio da napravi komade odeće za devojke i žene svih uzrasta i da kreacije ne prate liniju tela kako bi svakoj ženi lepo stajale.

Cvetni detalji daju posebnu čar Natalijinim kreacijama koje su, kako navodi, pravljene tako da mogu da se nose u bilo koje doba dana i noći.

Veoma je srećna što je imala priliku da pokaže svoju kolekciju na modnom događaju kao što je ovaj i smatra to odskočnom daskom u svojoj karijeri za koju se nada da će uskoro proširiti još po Evropi i šire.

Foto: Promo Foto: Promo

Tokom narednog bloka svoje kreacije predstavili su Dušica Županjac - Prik i Vasilije Kovačev iz Srbije.

Dušica Županjac je predstavila kolekciju uglavnom svetle odeće, dominirale su bela i bež, a u nekim kombinacijama mogla se videti i teget boja. Uglavnom su to bile pantalone sa visokim strukom, košulje sa čipkanim rukavima i kragnama, svečane haljine.

Večeras smo videli najviše odeće izrađene od pamuka i čipke. Inspiraciju pronalazi u velikim gradovima i urbanim sredinama, a za pripremu kolekcije bila su joj potrebna dva meseca.

Vasilije Kovačev je, kako kaže, u niskom startu sa Njujorškog Fashion Weeka stigao na naš Fashion Week. Prikazao je i mušku i žensku kolekciju, koje je prethodno prikazao u Njujorku, ali ih je sada predstavio u potpuno drugačijem aranžmanu.

Foto: Promo Foto: Promo

Što se tiče muške kolekcije, mogla se videti i odeću za poslovnog muškarca i odeća za sve prilike. Neki modeli su nosili šešire ukrašene cvetovima, a bila je prikazana i kolekcija kaiševa.

Što se tiče ženske kolekcije, prikazane su svečane haljine koje su pomalo podsećale na dvorske, a Vasilije je pokazao da džins i košulja mogu savršeno da se kombinuju a da pritom izgledaju elegantno. Celokupan utisak dizajnera svakako je pozitivan, a što se tiče daljih planova iskoristiće ono što mu život pruži.

Da privedu Serbia Fashion Week kraju imale su i dve poznate srpske dizajnerke Mirjana Vujčić i Suzana Perić.

Priznata i cenjena u svetu modu, posebno u dizajniranju venčanica novosadska kreatorka Mirjana Vujčić prvi put svoju kolekciju predstavila je na Serbia Fashion Weeku.

Foto: Promo Foto: Promo

Iako nismo bili u prilicu da na pisti vidimo njene bajkovite kreacije venčanica, dizajnerka ništa manju eleganciju, ženstvenost i bajkovitost nije pokazala i u svojoj koktel svečanoj kolekciji sa detaljima čipke, tila i puno ručnog rada. Kolekcijom su preovladavale pastelne boje, nežno plava i roze, kao i dominantna bela boja.

U stilu svetskih kreatora u ljubavno-modnu priču i reviju Suzane Perić uvela nas je Olivera Balašević.

Uz zvuke francuske muzike kreatorka Suzana Perić prenela nam je duh Francuske na svojim kreacijama. U kolekciji koju smo imali prilike da vidimo na Serbia Fashion Weeku haljine sa čipkanim i krznenim detaljima oduševile su prisutne i izazvale gromoglasne aplauze.

Poneka suknja i kombinezon dokazali su da elegancija nije rezervisana samo za haljine. Na pitanje šta povezuje Novi Sad i Pariz, Suzana je odgovorila “Moda i lepe žene. Žene koje imaju unutrašnju lepotu i harizmu, kao i sam način oblačenja.

Ipak je Novi Sad jedan svedeni grad koji ima svoju jedinstvenu kulturu, pa i sama kolekcija odiše time, a opet ima Fashion Week.

Foto: Promo Foto: Promo

Čast da zatvore revijalni deo Serbia Fashion Weeka imale su Marija Šabić iz Srbije i Catch Michelle iz Rumunije.

Zanimljiva dizajnerka iz Rumunije, Catch Michelle prikazala je eksploziju boja na pisti. Njene šarene modele na sjajan načinpropratile su šik, natapirane frizure i nadasve zanimljiva muzika. Ova, veoma zanimljiva kolekcija bila je pravo osveženje kada su boje u pitanju.

Sama dizajnerka je izjavila da je počastvovana što je imala priliku da zatvori Serbia Fashion Week, za koji kaže da je fantastično organizovan.

Kao i svake sezone, revija Marije Šabić propraćena je uz gormoglasne aplauze, ali i sjajne kritike povodom njenih novih, smelih kreacija. Inspiracija za ovu, prelepu kolekciju bile su joj ptice, vetar, sloboda, krila…

Cela kolekcija sačinjena je od transparentnih materijala, a sami materijali i detalji na kojima je radila na poseban način, asociraju na slobodu pokreta, slobodu žene, na seksipilnost, bez vulgarnosti.

Foto: Promo Foto: Promo

Marija kaže da joj je velika čast što je uz Serbia Fashion Week od samog početka i da joj mnogo znači taj vetar u leđa koji dobija od ove manifestacije.

Za ovu Nedelju mode kaže da je iz sezone u sezonu sve veća i značajnija i da je ponosna što je već sada Serbia Fashion Week najveći modni događaj u ovom delu Evrope.

Foto: Promo Foto: Promo

Poslednje veče Serbia Fashion Weeka rezervisano je za svečanu dodelu nagrada – Serbia Fashion Awards. 13. novembra u Ambasadi Francuske biće dodeljene nagrade za najboljeg mladog dizajnera, najboljeg muškog modela, najboljeg ženskog modela, najbolju žensku kolekciju, najbolju mušku kolekciju, nagrada za životno delo i mnoge druge.

Posetioce Serbia Fashion Awards-a očekuje odlična zabava i jedno veoma glamurnozno veče.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djape

    14. novembar 2016 | 01:39

    Nikad ruznije manekenke! Sta je bre ovo?? Zar nisu prave nedelje mode od agencije Click prvo sa preko 20 godina postojanja pa onda i od agencije Selekt sa kojom godinom manje? Ko daje "licencu" za fashion week?? Pa to je nedelja mode - obican termin...ko da mi neko lazhe da ima licencu za sajam automobila ili gradjevine itd...glupost.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA