REVOLUCIONARNO OTKRIĆE: Marihuana može da pomogne u odvikavanju od TEŽIH DROGA

Preliminarna istraživanja Instituta Skrips iz Kalifornije su pokazala da ne-psihoaktivni deo marihuane poznat kao kanabidiol, može da smanji potrebu za kokainom

  • 10

Društvo za neuronauku je tokom svog godišnjeg okupljanja u San Dijegu predstavila istraživanje koje je pokazalo da korišćenje kanabisa može da pomogne u borbi protiv zavisnosti od jačih droga, kao što su kokain i heroin.

Bosanci legalizovali KANABIS u medicinske svrhe!

Preliminarna istraživanja Instituta Skrips iz Kalifornije su pokazala da ne-psihoaktivni deo marihuane poznat kao kanabidiol, može da smanji potrebu za kokainom kod pacova koji su tri meseca trenirani da imaju kompulsivnu želju za ovom drogom.

Naučnici su pacovima dozvolili da imaju neograničen pristup kokainu sve dok ne postanu zavisni. Na kraju tog perioda, određenom broju pacova dali su flastere sa kanabidiolom. Pacovima koji su bili pod uticajem kanabidiola imali su manju potrebu za ponovnim uzimanjem kokaina, u odnosu na one koji nisu bili tretirani ovim hemijskim jedinjenjem.

Sa druge strane, naučnici iz Španije potvrdili su nakon incijalnog testiranja da kanabidiol vodi i do smanjenja želje za alkoholom.

(Telegraf.rs / Izvor: salon.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Draganče

    24. novembar 2016 | 21:37

    Ih kad sam ja to provalio

  • Srbin

    24. novembar 2016 | 23:51

    Grota,daju pacovima kokain!!!

  • Mala

    25. novembar 2016 | 09:22

    Moze li da pomogne i kod odvikavanja od cigareta? Duvan ce poskupeti javljaju..marihuana nece verujem.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA