≫ 

Operite zube bez četkice i paste! Biće belji nego ikad (VIDEO)

Ukoliko vam se desi da se nađe u situaciji da prespavate van kuće, a da sa sobom nimate pribor za ličnu higijenu, u pomoć može da vam priskoči ovaj alternativni pristup

  • 3

Ukoliko neko vreme niste stigli da operete zube ili spadate u one koju su sumnjičavi prema industrijskim pastama, znajte da je spas u alternativnoj medicini, odnosno majci prirodi. Sve što vam treba jeste malo maslinovog ulja.

DA LI SU JAČI I ZDRAVIJI BELI ILI ŽUTI ZUBI: Evo odgovora koji će vas šokirati!

Znamo da MRZITE ZUBARA, ali ovo MORATE da pogledate! (VIDEO)

Mućkanje ulja u ustima je stara tehnika koja potiče iz indijske ajurvede, a koristi se već 3.000 godina. Ono što se savetuje jeste mućkanje ulja u ustima dvadesetak minuta na prazan želudac.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Ovaj postupak ne ostavlja gorak ukus u ustima. Prema preporukama, ako rešite da se odreknete paste za zube, a da vam zubi i usta budu savršeno čisti, ovo bi trebalo raditi dvaput na dan.

U pitanju je odličan, a prirodan način za izbeljivanje zuba i zaštitu desni. Ako vam smeta gustina ulja prilikom mućkanja, stavite ga pod jezik. Nakon što ste gotovi sa ovim načinom "pranja zuba" isperite dobro vodom. Ulje nemojte da gutate.

Preporučuje se obično jestivo maslinovo ulje, ali može da se koristi i kokosovo, a stručnjaci savetuju da se izbegavaju  susamovo i suncokretovo ulje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Velibor

    11. decembar 2016 | 11:14

    Ako sam uspeo da zaboravim četkicu i pastu za zube ,gotovo sam siguran da neću u neseseru naći maslinovo ulje!

  • Anka

    11. decembar 2016 | 10:03

    Hvala na odličnom prikazu!

  • Eee

    15. decembar 2016 | 19:02

    Meni nije uspelo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA