REČ NAUKE: Bezbedno je uzimati "čist" ekstazi

Uprkos upozorenjima policije i zdravstvenih radnika o opasnostima ove ulične droge, kao i niza smrtnih slučajeva, visoki zvaničnik zdravstva Britanske Kolumbije u Kanadi objavio je da je konzumiranje “čistog” ekstazija sigurno kada se uzima odgovorno i u manjim količinama

  • 1

Doktor Peri Kendal izjavio je da fama oko zloupotrebe  MDMA (čiste supstance koja je postala sinonim za ekstazi) predstavlja preterivanje i da do porasta slučajeva smrtnosti dolazi tek onda kada se ova droga meša sa ostalim opasnim hemijskim supstancama iz kućne radinosti.

Šesnaestoro ljudi iz zapadne Kanade umrlo je u julu prošle godine nakon konzumiranja otrovne serije ekstazija kupljene od dilera. Međutim, doktor Kendal tvrdi da je problem bio u dodatku toksina po imenu PMMA.

On se zato zalaže da se MDMA legalizuje i u budućnosti prodaje u specijalizovanim, od strane Vlade odobrenim prodavnicama, gde bi sastav proizvoda bio striktno i zakonski regulisan.

(radioSarajevo.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA