≫ 

Evo koliko "raskida" je smrt za vezu i koliko ćete čekati da ponovo uđete na ljubavno tržište

Svaki par u proseku prođe kroz tri raskida pre nego što zauvek stavi tačku na ljubavnu priču.

  • 2

Neke veze se završavaju više puta pre nego što dođe do konačnog raskida. Evo kada definitivno možete da kažete da ste sa nekim zauvek završili.

Evo zašto nije dobro da muž i žena spavaju u istom krevetu

Ova bolna istina rezultat je istraživanja koje je sproveo sajt za onlajn upoznavanje match.com.

Dobra vest za sve koji pate jer su raskinuli vezu je da će je verovatno obnoviti - 54 odsto ispitanika koji su u poslednjih pet godina prošli kroz raskid dalo je drugu šansu partneru, a tri odsto ispitanika je "zbogom" govorilo čak šest puta.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Fenomen zvani jo-jo zabavljanje naučnici objašnjavaju odbijanjem da se vežemo i željom da imamo otvorene opcije u slučaju da se iza ugla pojavi neko zanimljiviji. Ali onda bivši partner počinje da nam nedostaje, pa zato odlučimo da se pomirimo i pružimo novu šansu prošloj ljubavi.

Stručnjak za veze Kejt Tejlor krivca vidi u nedostatku ljubavnih veština. Prema njenim rečima, dobijamo bezbroj poruka o početku veze i o braku, a veoma je malo saveta o fazama odnosa između ove dve krajnosti.

Zbog nedostatka ovih veština, ljudi pomisle da im je veza loša, pa raskinu, a kad im nedostaje sve ono što je bilo dobro, požele da vrate partnera. Čak četvrtina ispitanika ne kaže ni najbližim prijateljima za raskid jer se nada da će se pomiriti.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Inače, prosečnoj osobi je potrebno pet meseci nakon raskida da ponovo uđe na "ljubavno tržište".

Metode za prebolevanje nisu se promenile - skoro 40 odsto njih izlazi sa prijateljima, 33 odsto se napije, dok se 30 procenata leči šopingom.

Pogledajte kako da nađete idealnog partnera.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA