Ženske torbe mogu da vam upropaste zdravlje ako su teže od OVOGA! (FOTO)

Ženska tašna je jedna misterija, kosmos u kojem može da se snađe samo njena vlasnica, ponekad liči na džak bez dna... A evo prave mere za njenu težinu, u suprotnom - zbogom zdravlje

  • 0

Torbe većine žena su toliko  teške da se i muškarci, ali i pojedine žene, često pitaju što uopšte nose unutra? Iako izgledaju praktično jer u njih možete strpati skoro ceo svoj život, našem telu ne donose ama baš nikakvu korist. Iliti - što teža torba, to veća šteta.

NEVEROVATAN TRIK: Ako uradite ovo ispeglaćete bore i ispraviti kičmu!

5 saveta kako da vam kičma ostane zdrava i prava (VIDEO)

Nošenje previše teške torbe može izazvati bolove u kičmi i mišićima, možete početi da se krivite na jednu stranu ili da pogrbljeno hodate.

Optimalna težina torbe, kaže kiropraktičarka dr Evelin Hauort, zavisi od tipa torbe koju nosite, te od njene veličine.

Torba sa kaišem

A photo posted by Style Blogger Hayley on

Bilo da je nosite preko jednog ramena ili dijagonalno preko tela kao poštar, njena maksimalna težina ne bi trebalo da prelazi 10 odsto vaše težine. Ako, na primer, imate 60 kilograma, torba bi trebalo da teži do šest kilograma. Idealna težina bi trebalo da bude i manja kako ne bi pravila preveliki pritisak na rame ili telo. Birajte torbe sa što širim kaišem i menjajte stranu na kojoj je nosite.

Ranac

A photo posted by Valentina Ioana Trasca on

Rančevi ne bi trebalo da teže više od 20 odsto vaše težine ako ste poptuno zdravi i bez problema sa kičmom. Dno ranca trebalo bi da vam pada tačno u nivou struka kao bi pratilo prirodnu zakrivljenost tela. Još bolje je ako ruksak ima kaiš koji se veže oko struka.

Ceger-torbe

A photo posted by Shelby Roselynn on

Kod ovih torbi ručke su obično premale da biste mogli da ih nosite na ramenu, pa ih jedino možete nositi u ruci ili na podlaktici. Zbog toga težina ceger-torbe ne bi trebalo da prelazi četiri kilograma. Ovakve torbe ne dižite sa poda jer možete iskriviti kičmu, već ih držite na stolu ili stolici u nivou svog tela. Pismo-tašne

A photo posted by trace the ace on

Ako je bez kaiša, pismo-tašnu ili popularni klač obično držimo u ruci ili ispod pazuha, pa bi trebalo da bude teška najviše dva kilograma. Dopustivo je da bude malo teža ako ima kaiš koji možete obmotati oko zgloba ruke. Ne mašite torbom i ne ljuljajte je jer se tkao naprežu mišići u dlanu, zglobu, ruci, pa čak i u leđima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA