Naoštrite makaze i olakšajte peglanje veša uz pomoć alu-folije (VIDEO)

Ovi trikovi će rešiti tonu vaših problema

  • 0

Aluminijumska folija je već vaš čarobnjak u kuhinji, ali kada shvatite kakve sve još trikove možete da izvedete uz pomoć nje, neće vam se desiti da je nemate pri ruci.

Evo šta će da se desi ako uvijete svoje zube u alu-foliju!

Oslobodite se bola pomoću ALU-FOLIJE!

U svakoj kuhinji može da se pronađe aluminijumska folija, jer je praktično rešenje za pečenje, ali i čuvanje hrane.

Pored njene osnovne svrhe, aluminijumska folija može da vam posluži za još neke korisne stvari.

Ovo su najinteresantniji trikovi koje možete da izvedete sa alu-folijom.

Oštrenje makaza

Ako su vam makaze otupele i imate problem sa sečenjem, jednostavno ih naoštrite, i to, ni manje ni više, pomoću folije! Sve što treba da uradite je da presečete makazama nekoliko puta list aluminijumske folije. Kod posebno tupih makaza potrebno je da presavijete list folije nekoliko puta dok ne dobijete deblji sloj koji zatim treba prerezati nekoliko puta i odmah ćete uočiti razliku.

Ubrzajte peglanje veša

Peglanje veša je prilično dosadan zadatak, ali možete lako da ga ubrzate tako što ćete staviti list aluminijumske folije ispod presvlake na vašoj dasci za peglanje. Alu-folija će da vraća toplotu od pegle ka vešu koji peglate, umesto da se raspline i samo zagreje dasku. Na ovaj način, dobićete ispeglan veš sa obe strane, a nećete morati da ga parcijalno trljate.

Izbegnite ogrebotine pri pomeranju nameštaja

Prilikom usisavanja, ne primer, morate da pomerite čak i velike delove nameštaja da biste dohvatili sve skrivene uglove. Da bi se izbeglo oštećenje poda pri pomeranju teškog nameštaja, stavite presavijeni komad folije ispod svake noge kauča ili fotelje i pomeritićete ih bez stvaranja ružnih ogrebotina na podu.

Očistite srebro

Da biste očistili srebrne predmete potrebna vam je samo plitka, ali široka posuda obložena aluminijumskom folijom. Sve što želite da očistite smestite u posudu, a zatim prelijte ključalom vodom i dodajte sodu bikarbonu. Ostavite da malo odstoji i osušite krpom. Budite pažljivi, jer ako vam se sviđa šarm patine, ovim trikom će taj efekat nestati. Dobro razmislite koje predmete zaista želite da očistite.

Evo još jednog korisnog trika.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA