≫ 

Prve 4 STVARI koje će vam nutricionisti reći da morate da IZBACITE IZ ISHRANE, ako želite da SMRŠATE

Ovo su namirnice koje vas sprečavaju da smršate i ozbiljno ugrožavaju vaše zdravlje

  • 2

Postoje određene namirnice koje ne nude minimalnu nutritivnu vrednost koje po svaku cenu moramo da ograničimo ili u potpunosti izbegavamo ako želimo da nam dijeta bude uspešna.

Kada vidite koliko je pušenje na hladnoći opasno - nikad više nećete zapaliti cigaretu napolju!

Svi ga imate u kuhinji, a niste svesni da može da vas izleči od gripa i prehlade za 3 sata

Ako želite da brzo i uspešno smršate, nutricionisti savetuju da ove namirnice morate da izbacite iz svoje ishrane jer uopšte neće nedostajati vašem telu, a linija će vam biti zahvalna na tome.

Gazirani napici

Ovu napici sadrže puno šećera i predstavljaju prvu stvar koju bi trebalo da izbacimo iz ishrane. Dnevna preporučena količina šećera za žene iznosi 24 grama, a za muškarce 36 grama, ali neki od gaziranih napitaka imaju i preko 100 grama šećera u sebi.

Industrijski obrađeno meso

Foto: Profimedia/Corbis Foto: Profimedia/Corbis

Trebalo bi dobro da razmislite pre nego što posegnete za slaninom. Sudeći po istraživanju Univerziteta Harvard koja je testirala industrijski obrađeno mesto kao što je slanina, šunka i virša, ove namirnice mogu da povećaju rizik za dobijanje srčanih bolesti za 42 odsto, a dijabetesa 19 odsto.

Sastojci koje ne možete da izgovorite

Ako pojma nemate šta se nalazi na listi sastojaka nekog proizvoda, najboje bi bilo da ga ne kupite. Istraživanja su pokazala da su određene boje za hranu toksične i povećavaju rizik za dobijanje brojnih bolesti.

Trans masti

Trans masti povećavaju nivo holesterola u telu, smanjuju nivoe "dobrog" i dižu nivoe "lošeg" holesterola. Istraživanje Mekmaster univerziteta otkrio je da su trans masti povezane sa "prevremenom smrti i bolestima srca".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA