Ukoliko niste preležali ovčije boginje kao dete - evo šta će se desiti ako ih dobijete kao odrasli

Ako kao dete niste preležali ovčije boginje bićete u velikom problemu ako ih dobijete kasnije u životu

  • 4

Ljudima još nije potpun poznat uzrok ovih boginja, ali stručnajci smatraju da je u pitanju virus koji se nalazi unutar obolele osobe.

Šokantno naučno otkriće: Slepo crevo je veoma bitan organ - evo i zašto!

Stavite ova 3 sastojka u kafu: Posle samo 2 gutljaja metabolizam će vam biti brži nego ikada pre (RECEPT)

Rani simptomi ovčijih boginja su prilično jasni i uključuju glavobolju i temperaturu, dok kasnije dolazi do pojavljivanja crvenih tačkica po telu koje se vremenom pretvaraju u plikove.

Odrasle osobe podnose ove boginje mnogo teže nego deca, a usled boginja javljaju im se povišena temperatura, bakterijske infekcije i dolazi do određenih promena na koži.

Vrlo često ljudi pomisle da je u pitanju neka vrsta alergije, ali nikako ne bi smeli da ignorišu simptome, već da se obrate lekaru.

Ako se ne reaguje na vreme i boginje izleče, mogu dovesti do poremećaja rada jetre, upale pluća i mnogih drugih komplikacija.

U slučaju da se ovčije boginje jave kod žena u trudnoći, dolazi do upale pluća, a ako se pojave pri samom kraju trudnoće, postoji šansa da se beba rodi sa njima.

Na svu sreću, kada neko jednom preleži ove boginje, postaje imun na njih.

Lečenje boginja, pored uzimanja adekvaten terapije koju prepisuje lekar, uključuje mirovanje i izolaciju kako se ne bi proširile na druge.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stela

    13. januar 2017 | 17:03

    Odrasli koji su preležali ovče boginje kao deca a budu u kontak sa obolelom osobom i imaju trenutno oslabljen imunitet može dobiti herpes zoster

  • svoga posla

    13. januar 2017 | 23:02

    A terapija je samo puder pfff haha

  • Komentator

    14. januar 2017 | 06:54

    Prelezala sa 35 god... temperatura 40, mucnina, povracanje, glavobolja...nema sanse ustati iz kreveta. Mislila sam da je doslo vreme za umiranje :D. A da ne pricam o svrabu koji je nesnosan...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA