≫ 

Kada vidite koliko su stvarno prljave četkice za šminku, praćete ih svaki dan (FOTO)

Sa koliko baketrija dođemo u kontakt u toku dana, dobro smo živi, ali bar ne moramo svesno da ih nanosimo na lice i oči

  • 0

Često nas bombarduju upozorenjima o tome koliko je važno da održavamo svoj alat za šminkanje, a posebno četkice kojima nanosimo puder, senku, ajlajner, maskaru ili rumenilo i dotičemo najosetljivije delove lica. Naravno, zbog malo vremena i mnogo obaveza, većina žena čišćenje pribora za šminkanje odlaže, što će se sigurno promeniti posle makrofotografija četkica na kojima se lepo vidi čega sve u njima ima.

Obožavate Harija Potera? Onda će vas ove MAGIČNE ČETKICE raspametiti (FOTO) (VIDEO)

ZABLISTAJTE: Sedam trikova profesionalnih šminkera

Fotografije je na Imguru i Reditu postavio student Onionjenoja iz Amerike, koji je koristio makroobjektiv i svoj ajfon 6 kako bi napravio ove krupne kadrove i jasno pokazao čega sve ima u četkicama kojima žene dotiču kožu lica i oči, piše Daily Mail.

Ovako izgleda četkica za senku posle samo četiri dana korišćenja:

Foto: Imgur/onionyeoja Foto: Imgur/onionyeoja

Ovo je ukrupno četka za rumenilo posle dve nedelje korišćenja:

Foto: Imgur/onionyeoja Foto: Imgur/onionyeoja

Šminkerka Pejdž Sinot izjavila je da ove fotografije samo dokazuju koliko četkice za šminkanje mogu biti prljave. Ona kaže da ovi krupni kadrovi pokazuju da se u njima nakupljaju ostaci preparata, a posebno je kritičan puder.

- Ukoliko imate osetljivu kožu, kožu sklonu iritacijama, a pritom se svakoga dana šminkate, morate da budete veoma disciplinovani kada je reč o higijeni vašeg pribora za šminkanje. Razmišljajte ovako: ako ne biste prešli prljavom krpom preko svog lica, onda ne treba da ga dodirujete ni prljavom čekom za puder ili rumenilo. To je u suštini isto.

A ovako izgleda četkica za maskaru posle samo jednog korišćenja, kada se prljavština i prašina nakupe u njenim dlačicama:

Foto: Imgur/onionyeoja Foto: Imgur/onionyeoja

Četka za puder je posle tri nedelje korišćenja puna grinja i izgleda ovako:

Foto: Imgur/onionyeoja Foto: Imgur/onionyeoja

Četkica za ajlajner izgleda ovako posle samo jednog jedinog korišćenja:

Foto: Imgur/onionyeoja Foto: Imgur/onionyeoja

Pejdž upozorava da, ukoliko ne perete svoje četke redovno, to će se veoma loše odraziti na vašoj koži.

- Bakterije mogu da zapuše pore kože lica, a to može da izazove crvenilo i da ona postane masna. Možda nećete odmah primetiti nikakvu razliku, ali ja tvrdim da svi problemi kože lica mogu biti povezani sa prljavim alatom za šminkanje.

Osim što su pune ostataka proizvoda za šminkanje, četke stoje u vašem neseseru, ali dolaze u kontakt i sa mnogim drugim površinama, pa je mogućnost da do vašeg lica ili očiju stigne neka bakterija još veća. I eto i bubuljica, crvenila...

Koža biva "pohabana". Pritom, koalgen i elastin u koži počinju da se raspadaju znatno brže, zbog čega ona gubi mladalački izgled, svežinu i jedrinu, a bore postaju sve izraženije i sve ih je više.

I onda nema šminke koja sve to može da sakrije.

Zato Pejdž savetuje da redovno perete svoje četke za šminkanje na sledeći način: posle svakog korišćenja naprskajte neki rastvor za čišćenje četkica na bebi vlažnu maramicu ili pamučnu krpu i brišite je dok ne odtsranite prljavštinu. Zatim četkicu isperite pod mlazom tople vode, ali ne predugo kako ne biste ošetili lepak i njenu strukturu. Isedite je, vratite u prvobitni oblik i stavite na ravnu površinu da se osuši.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA