≫ 

Da li ste znali da PVC prozori imaju zimski položaj koji će stan učiniti još toplijim? (VIDEO)

Da li ste znali da PVC prozori imaju zimski i letnji položaj? Pročitajte, pogledajte, podesite ih i uštedite i energiju i novac

  • 6

Evo skoro pola meseca zima nam pokazuje svoje pravo i hladno lice, a čini nam se kao da, koliko god da se grejemo, nikako ne možemo da se ugrejemo. Čak i oni koji imaju PVC prozore, koji su najčešći izbor za stanove jer najbolje zadržavaju toplotu, mogu da budu još efikasniju kada je reč o temperaturi u kući.

TRIK KOJI VAM JE POTREBAN NA OVOM MINUSU: Evo kako da vam bude toplije u kući! (VIDEO)

Kako sprečiti kondenzaciju na prozorima i rešiti se buđi sa zidova za malo para

Postoji jedna caka koju možda o njima niste ni znali - PVC prozori imaju zimski i letnji položaj koje lako možete podesiti.

Ali prvo morate da proverite da li imate specijalne vijke koji se nalaze na bočnoj strani prozorskog krila na kojoj se nalazi ručica. Ukoliko imaju rupe za zvezdasti šrafciger, onda imaju mogućnost za zimsko i letnje podešavanje.

Jednostavno, otvorite prozor i pronađite vijak. Ukoliko prozor želite da namestite u zimski položaj, inbus ključem okrenite zavrtanj prema unutra. Time regulišete silu pritiska okvira prozora.

Kad vam majstor postavlja prozor, najčešće ga ostavi u standarnom, odnosno srednjem položaju.

Ako niste sigurni u kojem je položaju vaš prozor, uzmite list papira i prozorskim krilom ga pritisnite. Ukoliko list možete da izvučete bez problema, vaš prozor je u letnjem položaju, a ako se list pocepa, verovatno je u zimskom.

Važno je zapamtiti da ne treba ostavljati prozore u zimskom položaju tokom cele godine jer se time opterećuje guma u ​​okviru i brže će se istrošiti.

A evo i videa kako da ih podesite:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • belle de nuit

    18. januar 2017 | 12:29

    Bravo za prilog -iman takve prozore, a priznajem prvi put čujem za tu caku.

  • Vota

    18. januar 2017 | 13:26

    Svi pvc prozori i vrata imaju dva ili tri okrugla zavrtnja a balkonska vrata cetiri. Treba vam imbus kljuc broj 4 zavrtanj se vrti u obe strane ali posto je ekscentrican vrtite ga dok se ne pomeri maksimalno u desno tako ce jace da se zatvara imace manje lufta i nece da duva pored gume.

  • Nesa

    18. januar 2017 | 15:15

    Otkrili ste ameriku

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA