Samo dve stvari su potrebne za savršenu vezu, da li ih imate u vašoj?

Većina nas nehotično zanemaruje ono što je važno u životu, a kasnije kukamo što patimo. Vreme je da se to promeni

  • 4

Iako je svaki muško-ženski odnos individualan, stručnjaci tvrde da postoje dve stvari koje su ključne za održavanje zdrave i uspešne veze. Ukoliko je i vama cilj da ostvarite dugu vezu, onda je najbolje da negujete baš ove osobine.

Predugo ste singl? Evo kako da prekinete ovu agoniju

Žene, OVE stvari morate da znate o muškarcima, ako želite dugu vezu

Robert Epstejn je izvršio istraživanje na Nacionalnom univerzitetu Fidžija da bi utvrdio koje su to ključne stvari u muško-ženskom odnosu, koje su odgovorne za srećnu vezu, piše Independent.

Pređašnja ispitivanja su ustanovila da su za snažan i srećan odnos partnera najbitnije sledeće stvari: komunikacija, životne veštine, samokontrola, poznavanje partnera, seks, kontrola stresa i sposobnost rešavanja sukoba.

Ipak, Epstejnovo istraživanje je dokazalo da su od ovih sedam samo dve veštine ključne.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Rezultati studije koju je sproveo pokazali su da se tajna zdravog odnosa krije u kvalitetnoj komunikaciji i dobrom poznavanju partnera.

Ispitivanje je sprovedeno na više od 2.000 osoba pokazalo je da su najzadovoljniji svojom vezom oni koji mogu da se pohvale dobrom komunikacijom i međusobnim poznavanjem.

Takođe, istraživanje je pokazalo da kombinacija ove dve stvari poboljšava ostalih pet veština.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Kada je reč o komunikaciji, parovi bi trebalo da izbegavaju fraze, kao što su "ti uvek" i "ti nikad" jer to stvar osude. Umesto toga, stručnjaci savetuju da se koriste izjave poput: "Osećam se poniženo kada..." Tako vaš partner neće aktivirati odbrambeni mehanizam, jer se neće osećati krivim.

Kada je reč o poznavanju partnera, istraživanje ne podrazumeva to da znate naziv njegovog ili njenog omiljenog filma, nego da znate šta vašeg partnera čini srećnim i zbog čega se oseća voljenim.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Ključ se i krije upravo u tome da se vaš pratner oseća voljenim, bez obzira na to da li ćete mu reći da ga volite ili ćete mu to pokazati.

Pogledajte kako da nađete idealnog partnera.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BASA

    24. januar 2017 | 15:09

    Stan i " Finansijska stabilnost " , klasa kojoj pripada , obrazovno zvanje , spoljni izgled , cine , sarm privlacnost i odma su zainteresovani i zaljubljeni !

  • Ortodoks

    24. januar 2017 | 17:36

    Pare i mercedes

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA