Ove kozmetičke proizvode MORATE da držite u frižideru - inače su BESKORISNI

Ako dajete na hiljade dinara na losione i kreme u nadi da će vam skinuti godine sa lica - možda uzalud bacate novac

  • 0

Sudeći po jednom dermatologu, ako određene kozmetičke proizvode ne držite u frižideru oni su potpuno beskorisni i neće pozitivno uticati na vašu lepotu.

Fascinantne informacije o telu kad prestanete da jedete hleb

Soda bikarbona spasava život! Evo kako je to moguće

"Ako želimo da nam kozmetički proizvodi traju duže, onda je najbolje da ih držimo na niskim temperaturama. To je zato što na višim temperaturama lakše dolazi do hemijskih reakcija. Šminka i proizvodi za hidrataciju kože su skloni reakcijama oksidacije jer sadrže ulja koja se mogu pokvariti. Njihovo držanje u frižideru može da uspori taj proces", tvrdi dermatolog Kambiz Golčin za Daily Mail.

Dakle, koje kozmetičke proizvode bi trebalo držati u frižideru?

Foto: Profimedia/Panthermedia Foto: Profimedia/Panthermedia

Kreme za oči

Ne samo da će duže ostati sveže već će hladnoća pomoći da se smanji nadutost oko očiju. Hladnoća skuplja krvne sudove, što zauzvrat smanjuje otok. Najbolje ih je koristiti odmah ujutro dok su nam oči samo malkice nadute.

Kreme za sunčanje

Ako ih držite na toplom, to će smanjiti njihovu efikasnost i samim tim vas neče adekvatno štititi od štetnih posledica sunčevih zraka kada ih sledeći put budete koristili.

Kreme za hidrataciju

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Hidratantne kreme bi trebalo da budu smeštene u frižideru kada su napolju temperature više jer toplota utiče na njihovu teksturu koja je ključna za održavanje kože hidriranom.

Parfemi

Parfemi takođe duže traju ako su smešteni na hladnijim temperaturama.

Bilo šta što sadrži vitamin C

Ako imate proizvod koji sadrži vitamin C, obavezno ga držite u frižideru. Vitamin C pomaže elastičnosti kože i štiti kožu od neegativnog uticaja okoline.

Držanjem ovakvih proizvoda u frižideru sprečiće razlaganje vitamina, a to je veoma važno jednom kada ih otvorimo.

Karmin

Toplota će vremenom dovesti do razlaganja i topljenja karmina. Ako imate omiljenu nijansu koju rado koristite, najbolji način da se postarate da vam potraje jeste da karmin držite u frižideru - posebno ako ste na letnjem odmoru.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA