Kako da u Beogradu bez bola i ožiljaka presadite kosu?

S obzirom na to da svakodnevno raste broj poznatih ličnosti koji se podvrgavaju transplantaciji kose, procedura postaje sve popularnija

  • 3

Ćelavost je jedan od osnovnih muških strahova sa kojim se oni suočavaju u životu. Statistika kaže da preko 50% muškaraca gubi kosu do svoje 50 godine, neko intezivnije a neko slabije, dok do 70 godine čak 80% muškaraca se suočava sa ovim problemom. Veoma često se muškarci teško nose sa problemom ćelavosti. Gubitak kose uzrokuje gubitak samopouzdanja, sigurnosti i sve više depresiju.

Ovako bi izgledali poznati da nisu presadili kosu! (FOTO)

Prvi korak za prikrivanje ćelavosti je korišćenje raznih preparata i losiona protiv opadanja kose, korigovanje ishrane, masaža temena i korišćenje šampona protiv opadanja kose. Ipak, jedino sigurno i trajno rešenje je transplantacija kose.

Gde je najbolje obaviti proceduru?

Trenutni jedna od vodećih država gde je presađivanje kose rutiska procedura je Turska, koja godišnje od medicinskog "turizma" u transplantaciji kose zaradi oko 40 miliona evra.

Cena presađivanja kose u Turskoj naizgled je jeftinija nego u razvijenijim zemljama, pa se mnogi odlučuju i da produže boravak u zemlji zbog odmora. Međutim brojni su forumi i izjave nezadovoljnih pacijenata koji govore o odnosu sa pacijentima kao da "silaze sa trake" baš zbog rutinskog obavljanja procedura.

Takođe zbog obima posla mnoge klinike uposlile su i takoreći brzinski ali ne i kvalitetno istrenirale nekolicinu lekara kako bi postigli obim posla koji im se nudi što se direktno odražava na kranji rezultat koji je u velikom broju slučajeva nedovoljno dobar.

Iz tog razloga, najveći broj klinika i bolnica smeštena je u top destinacijama Turske kao što su Istanbul (samo u ovom gradu ima preko 250 klinika koje obavljaju neki vid transplantacije), Ankari i drugim popularnim letovalištima uz Egejsko more. Obzirom na broj odrađenih procedura i  veliku konkurenciju, kvalitet nije na prvom mestu.

Foto: Promo Foto: Promo

U Srbiji i okruženju postoji nekoliko klinika koje se bave presađivanjem kose. Ali, samo se AHT ordinacija za transplantaciju kose izdvaja po kvalitetu, iskustvu i referencama. AHT metod je vodeći na Balkanu, prati najveće standarde kvaliteta kao i inovacije u transplantaciji kose.

Procedura daje prirodne rezultate, bezbolna je i nema vidljivih ožiljaka nakon presađivanja dok donatorski deo ostaje neoštećen. Radi se po najvišim standardima upotrebom najsavremenijih instrumenata i tehnologije.

Foto: Promo Foto: Promo

Takođe još jedna popularna destinacija je Mađarska koja je namenski spustila cenu na konto kvaliteta kako bi bila konkurent Turskoj, Srbiji i zemljama u regionu. Čak se oglašavaju rednovno na Srpskim portalima, imaju Srpski domen i obećavaju velike rezultate međutim slična je situacija kao u Turskoj.

Kada se raspitujete o broju dlaka često vam kažu da je potrebno duplo više dlaka nego što je realna procena ili nego što vam implantuju pa se stiče utisak da su duplo povoljniji od klinika u Srbiji ili regionu ali na žalost radi se samo o marketingu i lošoj proceni trenutnog stanja pacijenta.

Osim toga često obećaju kvalitetnog lekara koji će izvoditi procedure ali se dešava da on samo da anesteziju a onda novi lekari "uče" na pacijentima kako bi oni mogli raširiti posao. Postoje dosta negativnih utisaka iz Segedina i Istambula gde se veliki broj klijenata žalio na krajnji rezultat o čemu svedoče razni forumi.

Foto: Promo Foto: Promo

Stoga, ako vam je bitan rezultat dobro razmislite da li ćete spakovati kofere i uputite se put Turske ili Mađarske na presađivanje kose, ili ćete ipak prioritet dati kvalitetu usluga koje pruža AHT metod u Beogradu.

Posetite AHT tim i konsultujte se sa stručnim lekarom i konsultantom. AHT tim se sastoji od visoko obrazovanog i obučenog personala sa sertifikatima, visokim standardima u najnovijim tehnologijama presađivanja kose. Obzirom da se radi o estetskoj operaciji cena ne sme biti presudni faktor kod transplantacije kose – kvalitet, iskustvo lekara, kao i krajnji rezultat su definitivno na prvom mestu.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    24. februar 2017 | 15:16

    Presadjivanje kose je ozbiljan posao i treba ga poveriti vrhunskim stručnjacima. Proverena informacija je da presadjivanje kose u klinici AHT se radi u kliničkim uslovima i da sam proces rade lekari specijalisti, mislim plastični hirurzi. Bezbednost pacijenata i kvalitetan rad su kod mene presudili u izboru klinike za transplantaciju koese. Ako vam je sve ovo važno, kao što je meni bilo, onda možete biti sigurni da ćete prošetati šiške.

  • Mile konobar

    24. februar 2017 | 15:34

    Dobro je da i kod nas rade AHT transolantacija kose da se ne mora ici u svet.

  • Daca

    24. februar 2017 | 16:45

    Svakako je transplatacija kose jedno od najboljih resenja za gubljenje iste. Kada se uporedi kolicna potrosenog novca na druge preparate koji ne odrade svoj posao, bolje je prepustiti se ovakvom zahvatu sa sigurnim uspehom. Ipak, ne treba se bilo kome prepustiti u ruke, vec samo onima koji rade profesionalno i sigurno presadjivanje kose.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA