ŠKAKLJIVA TEMA: Druga žena uvek zna da je druga. Prva uvek misli da je prva

Preljuba se dešava i mnogo češće nego što mislimo, jedan od partnera je uvek povređen, a treći, odnosno drugi ili druga, bivaju zasuti drvljem i kamenjem kao najveći krivci. A da li je baš tako, o tome govori ovaj poetičan tekst

  • 18

U životima nekih muškaraca postoje prva i druga žena. Žena kojoj se vraća u sigurnost sopstvenog doma i žena koja mu pruža uzbuđenje i prema kojoj ne postoje obaveze,. O ovoj škakljivoj temi pravo u glavu govori ovaj tekst.

6 nepogrešivih signala da vas muškarac vara!

Znakovi tela koji istog trenutka otkrivaju da vas neko vara

Bila jednom jedna žena koja je namerno, svesno i ciljano birala da bude druga.

Ta čuvena DRUGA.

Jer je kroz život naučila da ona koja je prva - bude garant za kredit, pere gaće i čarape, rađa i odgaja decu, kuva i ide tamo gde joj se i ne ide baš uvek i istim žarom, misli da mora ono što ne mora, izlaže se pogledima i procenama, pozira za Fejsbuk kad je na godišnjem, očekuje poklon za rođendan, Dan zaljubljenih, Dan žena, godišnjicu, kupuje poklone za rođendane i godišnjice.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

I koji je uopšte ženski rod za garant? Grantkinja?

Sve to druga - ne mora.

I ne treba.

I ne radi.

I ne očekuje.

Druga samo uživa kad poželi.

Bez spremanja, slikanja, izlaganja pogledima.

Nije zahtevna, ne želi ga često i dugo.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Druga nikom ništa ne garantuje. Druga samo daje vreme i još neke sitnice koje zadovoljstvo znače. Isto to i uzima. Ni manje ni više.

Druga ne pita.

Druga ne traži odgovore.

I druga ne odgovara.

Drugu ne zanima gde je, s kim je, zašto je.

I zašto nije.

Druga gleda sebe i kako da udovolji sebi.

Druga nikoga ne ugrožava, ne petlja se, ne zanimaju je tuđi životi. Ne zanimaju je tuđi izbori. I tuđe muke, jer su napravili takve izbore. Nije druga psihijatar pa da sluša tuđa sranja. I da je, ne radi posle radnog vremena. Druga je tajna. O drugoj znaju zidovi i čaršavi. Njeni ili hotelski.

Druga nije upisana u telefon. Jer ne želi da se izlaže riziku prve. Prva zna da bude opasna ako otkrije drugu, često zna da bude opasna upravo po drugu, a ne po njega bez kojega druge ne bi ni bilo tu. Često mu je druga duže u životu od prve, što samo po sebi ne mora da znači ništa.

Nekad druga i prva rade zajedno.

Nekad su komšinice, a nekad kume.

Nekad prva frizira drugu. Ili druga frizira prvu.

Druga uvek, ali uvek zna na čemu je.

Foto-ilustracija: Foter/Leda Carter Foto-ilustracija: Foter/Leda Carter

Druga se ne nada, ne živi iluzije, ne mašta. Druga živi opuštenije od njega. Jer druga ne laže nikoga.

Pardon, druga ne prećuti nikom ništa. Hihihi! Druga ne zavlači. Druga se ne svađa. Jer nema oko čega. Nema razlog. Ne mora složiti kockice da bi se zabavila. Drugoj je lakše nego njemu. Drugu ne zanima prva jer je prva.

Drugu ne zanima da je na mestu prve. Ni ove prve ni neke druge prve. Druga nikada neće učiniti da prva za nju sazna. To ako se desi, odgovoran je isključivo on.

Drugu drugom čini prva. I zato je prva drugoj, u stvari, važna. Važno joj je postojanje prve.

Postojanje prve garantuje drugoj sve to što je zanima.

Druga je sebi uvek prva. Druga nije samo njemu druga.

Druga nikad neće biti prva. Ni njemu ni nikom. Jer ne želi to da bude. Ne da joj se. Zna da ne mora. Može joj se da ne bude prva.

Druga uvek zna da je druga. Prva uvek misli da je prva.

(Telegraf.rs/Lola)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vm

    6. mart 2017 | 04:34

    Da li je ovo tekst koji glorifikuje drugu? Daje joj na važnosti? Osobu koja hoce užitak bez truda? Stub društva je žena koja pere gaće ,rađa decu i ceo taj paket. Ona koja uzima realnog muškarca sa svim njegovim manama i vrlinama. Druga živi samo fantaziju muškarca o sebi. Druga je sredstvo muškarca za oživljavanje svojih ego tripova. Seksualna igračka. Možete pisati hvalospeve o njoj ali to je osoba na nivou vibratora.

  • Mirko&Slavko.

    6. mart 2017 | 04:36

    Јесу ли то они вајни верници који посте и божићни и ускршњи пост?

  • Jovana

    6. mart 2017 | 01:15

    A ovo je napisala necija ljubavnica koja nikada nece biti prva i ovako tesi sebe.Poznato je da druga zena uvek pati i da dobija mrvice,da tera muskarca da se razvede,on joj obecava,ali to nikada ne uradi,u obecanjima joj prodje zivot,shvati da je sama,postaje isfrustrirana baba bez potomstva i ispunjenja.Toliko o drugoj.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA