≫ 

Pila sam urin nedelju dana i rešila veliki problem sa svojom kožom

Uroterapija je tretman koji zahteva da ljudi piju sopstveni urin, ili ga nanose na svoju kožu. Jedna žena odlučila je da ga isproba, a ovo su njeni utisci

  • 10

Sedim u kuhinji i gledam u čašu u kojoj je naizgled sok od jabuke. Ali nije. Razmišljam o zdravstvenim posledicama svog eksperimenta i o tome da li ću zakačiti neku opasnu bolest.

Ovaj otrov pijete svaki dan - a ne znate koliko vas on ubija

Naučnici su upravo uspeli da unište tumore raka dojke za 11 dana

"Da li ćeš stvarno to popiti", pita me drugarica.

Da, mirno joj odgovaram.

Foto: Profimedia/Alamy Foto: Profimedia/Alamy

Ako još niste shvatili o čemu se radi, upravo se spremam da popijem svoj urin. Ovo je prvi dan mog nedelju dana dugog izazova prihvatanja drevne zdravstvene prakse pijenja urina koja tvrdi da mazanjem kože možemo da se podmladimo i pročistimo kožu.

Na moje iznenađenje, ukus nije ni približno strašan kao što sam očekivala da će biti. Malo je slankast.

Malo me plaši to što su ovaj trend prihvatile brojne poznate osobe, a trenutno ne postoji nikakav naučni dokaz da je urin zaista toliko lekovit - i bezbedan.

Lekari pijenje urina preporučuju samo ako se nađemo sami na pustom ostrvu i danima smo bez hrane i vode, piše ova hrabra devojka za Yahoo.

Sa druge strane, teorija iza pijenja urina tvrdi da, pošto je urin već jednom bio u našem organizmu, možemo lako da ga ponovo apsorbujemo bez trošenja energija, a dobićemo veliki udar vitamina i minerala. Nešto kao multivitamsnki napitak.

Međutim, da li postoji neka opasnost?

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Urin je 95 odsto voda, a 5 odsto čine nutrijenti kao što su kalcijum, gvožđe, magnezijum i cink.

Ne bi trebalo daje opasan jer u našem organizmu prolazi kroz dva sistema filtriranja - jetru i bubrege. Sve toksično napušta naše telo kroz izmet i zato je urin sterilan.

Zato su drevni Asteci njime dezinfikovali rane, recimo.

Nakon nedelju dana pijenja 2 do 3 čaše urina dnevno - nisam osetila nikakva poboljšanja. Zaista sam želela, ali ništa se nije desilo.

Ipak, rezultate jeste dalo njegovo nanošenje na kožu. Urin rastvara nagomilan višak kože koji je rezultat preterane proizvodnje keratina.

Foto: Profimedia/Sciencephoto RF Foto: Profimedia/Sciencephoto RF

Urin je pravo rešenje za sve koji imaju problema sa ekcemom i psorijazom. Oba ova stanja izaziva preterana proizvodnja keratina i očvrsnuta koža, a urin je savršen za hidrataciju.

Nakon dva dana nanošenja urina na problematične tačke na licu uz pomoć štapića za uši, moja koža je izgledala znatno bolje.

Možda nije čudotvoran kao što internet želi da mislimo, sada barem znam da urin zaista može da učini neštom, a da li ćete vi isprobati ovu praksu - to je isključivo na vama.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlaja

    10. mart 2017 | 14:46

    A dal si resila problem sa mozgam!?

  • Mirko&Slavko.

    10. mart 2017 | 16:18

    "Моја кожа је изгледала знатно боље",а можда и није.То се само њој чини.Глупости људске нема краја.

  • Zene

    10. mart 2017 | 14:12

    Zenama bukvalno sve moze da se proda, samo je ubedis da je to svetski trend i da ce tako biti lepsa i zdravija...Stavljaju plastiku u usta, sise, dupe...krv u lice, piju mokracu, kafu od magareceg izmeta, dele lekcije o ishrani...sve samo da bi stvorile vizuelni utisak o visem socijalnom statusu. A mozak i dusa prazan bunar.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA