≫ 

Jedu testo, a ne goje se: Italijanke imaju opasan trik od 15 minuta, zove se PASSEGGIATA

Jednostavno i lako, a plus dobra prevencija dijabetesa

  • 4
Monika Beluči Foto: Milena Đorđević

Sa svih strana čujemo kako testenina goji i da je moramo proterati sa jelovnika ako želimo da oslabimo. To s jedne strane ima smisla, ali totalno je nepotrebno ukoliko ste umereni.

Tajna lepote, vitkosti i mladolikosti Francuskinja: Oduševiće vas koliko je jednostavno biti šik

Japanke zbog ovih 6 prostih navika uvek izgledaju kao devojčice i nikada se ne goje

Pogledajte samo Italijane i Italijanke - jedu testeninu na tone, a nisu nacija koja kuburi sa viškom kilograma. Italijanke su baš poput Francuskinja, uživaju u hrani i piću, a ne goje se. Kako to?

Njihova tajna krije se u navici koja se zove "passeggiata", odnosno kratka šetnja od 15 minuta koju obično praktikuju odmah nakon obroka.

Foto: Tanjug/AP/Andrew Medichini Foto: Tanjug/AP/Andrew Medichini

One u šetnje odlaze iz čistog zadovoljstva kako bi uživale na suncu, družile se sa prijateljima ili porodicom. I znate šta? Ovakva kratka fizička aktivnost zaista čuva organizam od lepljenja kilograma. Naime, istraživanje objavljeno u časopisu "Diabetes Care" pokazalo je da tri šetnje od 15 minuta dnevno nakon obroka smanjuju rizik od dijabetesa.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Pritom, ako šetate nakon večere, bolje ćete spavati, poboljšaćete varenje i smanjiti nivo insulina. Šta čekate? Za koji dan nam dolazi proleće!

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Save

Save

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sanchy

    19. mart 2017 | 15:27

    Hoce to,bas kad su na poslu mogu da setaju nakon obroka

  • ja

    19. mart 2017 | 17:45

    Kako da ne!., Italijani i Italijanke su u proseku jako niski, a debelih ima kolko oces., kad vide neku vitku, vrat iscase., inace vrlo vrlo fanaticna nacija koja sebe izdize u nebesa., oni pa oni svuda.

  • J

    20. mart 2017 | 00:13

    Zivim u Italiji... Istina je da su jako zgodne, necete ovde videti krupnu zenu,ni stariju,ni mladju. Vecina firmi u Italiji radi dvokratno, dakle naravno da posle rucka imaju vremena da prosetaju. Jedu pastu svakodnevno, ali jako malo hleba, ili bas uopste ne konzumiraju, ali opet jedu pice, koje su ovde perfektne... Jedu kolicinski jako malo, tako da ako uporedimo koliko mi hleba dnevno pojedemo, oni jedu testo manje od nas :)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA