• 0

Evo kako da za SAMO 3 minuta budete bolji na poslu

Istraživači otkrivaju jednostavan trik koji će vam u kancelariji pomoći da bolje razmišljate - i potrebno vam je samo tri minuta!

  • 0

Verovatno većini ljudi u ovo doba godine na poslu opadne koncentracija. Proleće je, napolju je divno, a vi morate da sedite u zatvorenom i gledate u ekran. I naravno - zbogom uredsređenosti i efikasnosti. Ali i to se može popraviti uz jednu veoma jednostavnu vežbu.
Radite ove vežbe disanja 3 minuta svakog dana i živećete 10 godina duže

Naučno dokazano: Ovo je jedini trik za pamćenje koji pali!
Istraživači su otkrili praksu ili vežbu koja se koristi u velikim svetskim kompanijama poput Gugla kako bi zaposleni poboljšali svoje radne sposobnosti, A ta praksa zove se - svesnost.
Ovo su tri koraka koja vode do svesnosti i boljeg radnog učinka.
Foto-ilustracija: FreeDigitalPhotos/Ambro

Foto-ilustracija: FreeDigitalPhotos/Ambro


Korak 1: Stanite ili sedite ispravljenih leđa i zatvorite oči. Počnite da osvešćujte šta se dešava u vašem telu i šta doživljavate upravo u tom trenutku. Najpre nežno istražite koje vam misli prolaze kroz glavu. Potvrdite ih kao "mentalne događaje".
Drugo, razmotrite koja osećanja imate. Ako primetite bilo kakvo neprijatno osećanje, ne pokušavajte da ga potisnete ili promenite. Na kraju, nežno istražujte svojim umom telesne doživljaje. Skenirajte da li u bilo kom delu vašeg tela osećate stezanje ili napetost. I njih potvrdite, osvestite, ali ne pokušavajte da ih promenite.
Korak 2: Preusmerite pažnju na fizički doživljaj disanja. Koristite svaki udisaj i izdisaj da budete potpuno u sadašnjosti. Ako um luta u prošlosti ili počne da anticipira buduće događaje, priznajte svoje misli, a zatim lagano vratite pažnju nazad na disanje.
Korak 3: Proširite polje svesti izvan svog disanja tako da osvestite celo telo - uključujući izraz lica i držanje. Ako primetite nelagodnost ili napetost, zamislite da dah može da se pomeri u telu i oko dela tela u kom osećate neprijatnost. Istražite sve doživljaje i sve ih prihvatite ne pokušavajući da ih promenite.
Foto: Profimedia/Tetra Images

Foto: Profimedia/Tetra Images


Foto: Beoinfo

Foto: Beoinfo


(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima