Šta nikako ne smete da jedete na prazan želudac jer tada pravi haos u organizmu

Često imamo dilemu koju hranu bi trebalo da jedemo kada se probudimo. Pojedine namirnice, ma koliko bile zdrave i korisne, nemaju isto dejstvo kada se uzimaju na prazan želudac

  • 13

Sveže pecivo, jogurt, šoljica kafe i čaša soka od narandže, ili čaj s dosta limuna, mnogima su prva pomisao kad se spomene zdravi doručak. Neke od ovih namirnica mogu biti štetne ako ih konzumiramo odmah ujutro, na prazan želudac.

Nikad ukusniji omlet koji se sprema za 5 minuta i topi kilograme zahvaljujući jednom sastojku

ZA DOBRO JUTRO: Mnogo mi se spava, ne mogu da doručkujem i neću da idem u vrtić (VIDEO)

Određene namirnice nije dobro jesti na prazan stomak, jer iako su zdrave mogu da izazovu dijareju, kiselinu u želucu, nervozu stomaka ili neku sličnu reakciju.

Ovo je 12 stvari koje ne bi trebalo da jedete kada se probudite.

Foto - Ilustracija: Pixabay Foto - Ilustracija: Pixabay

Pecivo

Sastavni deo peciva je kvasac, koji može izazvati iritaciju stomaka, stvaranje gasa u crevima i neprijatnih situacija.

Paradjz

Sve što sadrži paradjz trebalo bi izbegavati na prazan stomak. To je zato što paradjz stimuliše proizvodnju stomačnih kiselina i gorušicu.

Povrće

Nije tajna da povrće poseduje biljna vlakna. Ova vlakna mogu dobiti potpuno negativne uticaj, posebmo ako nisu obrađena.

Kruske

Kruške

Izbegavajte kruške kada ste glandi. Antioksidansi i vlakna koje sadrži ovo voće često znaju da deluje iritirajuće na vaš stomak, ostavljajući vas u velikim bolovima.

Banane

Banane mogu povećati nivo magnezijuma u krvi, što nije dobro za srce, smatraju stručnjaci.

Ljuta hrana

Dajte sve od sebe i klonite se ljute hrane ako vam stomak zavija. U suprotnom, možete očekivati da će krčanje creva zameniti oštri i zapaljivi bolovi.

Foto-ilustracija: Profimedia

Foto-ilustracija: Profimedia

Citrusi

Pomorandža, limun, grejpfrut i ostale citruse trebalo bi izbegavati na prazan stomak. Sokovi koje oni stvaraju mogu, takođe, izazvati iritaciju i nepodnošljiv bol.

Gazirani sokovi

Kao i citrusi, gazirani sokovi izazivaju kiselinu, što ih čini veoma štetnim za konzumiranje na prazan stomak. Bio vaš tomak prazan ili ne, učinite vašem zdravlju uslugu, izbacite gazirane skokove svakako.

Kafa

Postoji nekoliko razloga zbog čega bi trebalo da izbegavate kafu. Može dovesti do viška kiseline i usporiti varenje proteinske hrane koju nakndno unesete u organizam.

Foto: pixabay.com

Foto: pixabay.com

Čaj

Kao i sa kafom, trebalo bi da se suzdržite i šoljice čaja čim se probudite. Iako ima mnogo manje kofeina od kafe, čaj može takođe imati sličan efekat na prazan stomak kao i popularni napitak iz Afrike.

Slatkiši

Nikada ne uzimajte slatkiše za doručak. Stručnjaci tvrde da će ovo iznenada opteretiti pankreas i vrlo verovatno povećati opasnost da obolite od dijabetesa.

Jogurt

Poslednje, ali ne manje važno. Jogurt bi trebalo da konzumirate posle, nikako pre jela. Ako ne poslušate ovaj savet, kiselina će ubiti sve pogodnosti i probiotičke bakterije u jogurtu.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA