≫ 

ZELENE, CRVENE ILI ŽUTE PAPRIKE: Evo koje su najukusnije, a koje ČUVAJU srce i vid

Nisu sve paprike iste - evo kako da odaberete najbolju

  • 0

Postoje velike razlike između crvenih, žutih i zelenih paprika kada su ukus i zdravstvena svojstva u pitanju.

Da li ovo znači da, iako sve dolaze od iste biljke - ali su ubrane u različito vreme - postoji ozbiljna razlika između njih? Odgovor je da.

Zelena paprika

Foto: Pixabay Foto: Pixabay

Zelene paprike se prve beru i zato su ove boje. Uglavnom su jeftinije i imaju gorčiji ukus.

Na našu veliku žalost, zelene paprike nemaju neke nutrijente koje imaju paprike koje su sazrele. Ipak, zbog toga što su zelene boje, one su bogate hlorofilom, kalijumom (koji je dobar za srce) i vitaminima A i C.

Crvene paprike

Foto: Pixabay Foto: Pixabay

Ove paprike imaju sladak ukus i sadrže velike količine vitamina i zeaksantina - koji pomažu očuvanju zdravlja očiju i savršenom vidu. Sudeći po stručnjacima, količina vitamina C je jedan i po put veća od one u zelenim paprikama.

Žute paprike

Foto: Pixabay Foto: Pixabay

Ako želite da uživate u najboljem od oba sveta, onda su žute paprike savršene za vas jer se sakupljaju između zrelog i nezrelog stanja.

Samim tim, količine vitamina i nutrijenata u njima su malo veće od onih u zelenim, a malo niže od onih u crvenim paprikama i samim tim su dobre i za naše srce i za naš vid.

Bez obzira na to za koju se odlučite, važno je da znate da svaka paprika ima oko 40 kalorija i znatno viši nivo vitamina C od pomorandži.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA