≫ 

USPAVANA LEPOTICA: Ova devojka zbog JEZIVE bolesti spava 6 meseci, stalno je umorna i dala bi sve da ima NORMALAN život

Znamo da bajke nisu stvarne, ali Bet Gudijer mogla bi da bude "uspavana lepotica" 21. veka

  • 1

Ovoj devojci je dijagnostifikovan poremećaj spavanja ili ti Klein-Levin sindrom (KLS), zbog čega je prespavala 75 odsto vremena u poslednjih pet godina. Ovo stanje je poznato i kao sindrom "uspavane lepotice", ali život ove 22-godišmke devojke nije bajka jer joj bolest oduzima mladost.

Bet je zaspala u novembru i nije bila budna kako treba šest meseci, piše Daily Mail. Spavala je 22 sata dnevno i samo se povremeno budila kako bi nešto pojela, popila i otišla do kupatila.

Vreme uglavnom provodi u kreveti i u pidžami. Kuću napušta samo kad ide kod doktora, ali i tada je u kolicima, jer je preumorna da bi hodala.

A post shared by Beth Goodier (@beth_goodier) on

"Mogla bi da se probudi već sutra. Istog trenutka bi počela trka s vremenom da nadoknadi sve propušteno. Išla bi da se vidi sa prijateljima i sredi kosu. Nitko ne zna kada bi opet mogla da zaspi", kaže njena majka Dženi.

A post shared by Beth Goodier (@beth_goodier) on

U svetu je zabeleženo 1.000 ovakvih slučajeva. Malo se zna o tome šta izaziva poremećaj spavanja i da li ga je moguće izlečiti. Uglavnom pogađa tinejdžere. Prvi simptomi počinju da se javljaju sa 16, a bolest može da traje 10 i više godina, uništavajući mladima život.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eks you

    7. april 2017 | 12:25

    Mnogo lepa devojka.Steta sto preterano mnogo spava.Nadam se da ce se jednog dana probuditi kako treba i nastaviti normalnim zivotom.Zelim je oporavak od ovo cudne i retke bolesti

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA