≫ 

TAJNI MCDONALD'S RECEPT: Evo kako sam kod kuće za 5 minuta napravio Big Mek sos

Mnogi su pokušali i doživeli neuspeh, ali moja želja da uživam u savršenom burgeru je pobedila

  • 25

Ako kao i ja uživate u hamburgerima, posebno Big meku, ali svaki put kada pokušate da ga napravite kod kuće - imate osećaj da vam nešto fali, to je zato što u ovaj poznati burger ide tajni sos koji može da se nađe samo na jednom mestu - McDonalds-u.

To me ipak nije obeshrabrilo da pokušam da ga sam napravim. Ispostavilo se da je ovo bio prilično izazovan zadatak.

Na svu sreću, nakon mnogo eksperimentisanja i neuspelih pokušaja, uspeo sam da napravim i poslednji delić ove zagonetke - tajni Big Mek sos.

Najbolje od svega, recept nije uopšte komplikovan i vrlo lako možete da ga napravite kod kuće i pokažete svima koliki ste majstor.

Potrebno vam je:

Printskrin: YouTube / McDonalds Canda Printskrin: YouTube / McDonalds Canda

- majonez

- senf

- sirće

- beli luk u granulama

- crni luk u granulama ili u prahu

- so

- slatka mlevena paprika

- slatko-kiseli krastavčići - pošto njih nisam uspeo da pronađem u našim prodavnicama, odlučio sam da ih napravim - i to sa velikim uspehom

Evo kako se pravi čuveni Big mek sos

Printskrin: YouTube / McDonalds Canda Printskrin: YouTube / McDonalds Canda

Stavio sam sve ove sastojke u jednu činiju i dobro promešao. Ali nešto je falilo, to su bili slatko-kiseli krastavčići. Pošto nisam mogao da ih pronađem nigde, preostalo mi je samo jedno, morao sam sam da ih napravim.

Uzeo sam 4 velika kisela krastavca i izmiksao ih u blenderu na srednju veličinu. Potom sam  im dodao šećer u prahu i mleveni cimet. Ponovo sam sve blago izmiksovao kako bi se ukusi sjedinili. Onda sam, dodao senf jer im je falilo one karkateristične blage ljutine. Sve sam još jednom promešao i dodao malo soli i bibera jer volim kada su stvari pikantnije - vi ne morate ako ste za blaži ukus.

Preostalo mi je samo da ih dodam svom sosu i uživam u jednoj od najpažljivije čuvanih tajni na svetu. Možda moja kreacija nije bila savršena kao original, ali verujte mi - ukus jeste!

Printskrin: YouTube / McDonalds Canda Printskrin: YouTube / McDonalds Canda

Baš kao što ni Mekdonalds nije pravio kompromise sa svojim tajnim sosom, tako sam i ja odlučio da probam da dostignem savršenstvo koristeći samo najkvalitetnije sastojke i primetio da je jedan nezamenjiv.

Majonez nije mogao da bude bilo koji, a svojom gustinom i teksturom kao jedino rešenje nametnuo se Dijamant majonez.

Dakle, ako želite da nadmašite majstore u pravljenju hamburgera, zapamtite - ili Dijamant, ili ništa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • čarls bronson

    12. april 2017 | 19:37

    Sve pohvale i čestitke Mc Donald's imperiji ali prednost dajem domaćim kafanskim pljeskavicama iz kojih viri zagoreli luk. Hamburgeri su, kad se malo ohlade, kao đon od Madras cipela. Jedimo domaće.

  • dziber iz beograd

    12. april 2017 | 10:28

    Mozes ti da napravis sta oces, ali nikad nece da bude tako ukusno kao leskovacka pljeskavica

  • Pipi Duga Carapa

    12. april 2017 | 18:38

    Bez pljeskavice nista?Kad su Svedjani probali pljeske rekli su da McDonalds moze u Srbiju da se uci kako treba meso da bude?!!?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA