ZDRAVO SUNČANJE: Pazite na stopala i uši

Sigurni smo u to da ste i vi jedva dočekali da stigne vikend kako biste uskočili u svoje omiljene japanke i konačno se opušteno šetkali po vrelom pločniku na putu do osvežavajućeg hlada

  • 0

Međutim, medicinski stručnjaci upozoravaju na to da nošenje ovakvog tipa obuće znatno može da poveća rizik za dobijanje raka kože. Najveći broj kancera javlja se upravo na onim delovima kože koji su najviše izloženi suncu. Noseći japanke ili sandale koje razotkrivaju vaša stopala i pete, vi se nalazite u stalnoj opasnosti.

Lekari takođe napominju da postoji još jedan delikatan deo tela kome je potrebna adekvatna zaštita. Naime, istina je da bejzbol kape i mini-šeširići čine čuda za vaše lice, ali oni ne pokrivaju u dovoljnoj meri vaše uši, što ih čini posebno osetljivom tačkom za razvoj ove opake bolesti.

Razumemo vas u potpunosti što, bez obzira na sve, nemate nameru da se odreknete svojih japanki, ali budite sigurni u to da ste i na njih naneli dovoljnu količinu losiona sa zaštitnim faktorom. Takođe, ne zaboravite da nije dovoljno samo nabaciti kapicu čiji obod ne uspeva da pokrije vaše uši, pa čak ni kompletno lice. Stoga, kud god da krenete naoružajte se dobrim slojem kreme za sunčanje, a možete da nabacite i neki od onih simpatičnih šešira sa ogromnim obodom.

(Cosmopolitan.rs / Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA