10 saveta da vaš kupaći kostim traje večno

Za pronalaženje savršenog kupaćeg kostima potrebno je vremena i truda, a dobar bikini najčešće je i poprilično skup. Od prvog dana kada ga obučete, izlažete ga suncu, hemikalijama u bazenu, soli, kremama za sunčanje…

  • 1

Mašine za pranje i sušenje veša takođe su štetne za vaš kostim. Kako bi vaš bikini duže vremena bio kao nov,  dajemo vam nekoliko saveta koji će vam u tome pomoći.

1. Ručno operite svoj kupaći kostim svaki put posle nošenja. Napunite lavabo hladnom vodom, dodajte malo deterdženta za ručno pranje i potopite kupaći.

2. Nežno ga provlačite kroz vodu gore-dole nekoliko puta da biste ga valjano oslobodili svih tragova sunca, peska i hlora. Ostavite ga da odstoji u vodi još oko 10 minuta

3. Isperite ga temeljno hladnom vodom kako biste uklonili sve tragove sapuna.

4. Zamotajte ga u peškir i nežno iscedite sav višak vode.

5. Obesite ga na štrik da se osuši. Nemojte ga kačiti da se suši na mestu direktno izloženom sunčevim zracima. Pre nego što ga ponovo obučete, ostavite ga da se suši 24 sata.

6. Na letovanje ponesite više kupaćih kostima. Tako ćete ih često menjati, što će vam pomoći da se svaki osuši baš onako kako bi trebalo.

7. Pre nego što sednete na hrapavu površinu, ispod stavite peškir.

8. Pazite gde sedate kada ste u kupaćem kostimu, posebno kada ste na bazenu. Sedenje na neravnoj ivici bazena može da ošteti tkaninu.

9. Ako nameravate da uživate u sunčanju, nakon izlaska iz vode obucite nov, suv kupaći kostim. Kada se sunčate u istom kupaćem u kojem ste i plivali, sunce, so ili hlor brže će oštetiti tkaninu.

10. Operite kupaći kostim i nakon korišćenja đakuzija. Najbolje bi bilo kada biste kupili jedan kupaći samo za tu svrhu. Hemikalije u vodi, u kombinaciji sa toplotom, brzo će ga rastegnuti i izbledeti, a šteta je da vam zbog toga propadne vaš omiljeni bikini.

(Ponosna.in / Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lucky

    8. jul 2012 | 23:07

    Pa valjda je moda glavni krivac za zamjenu kostima, a o promeni tezine .... A sta da je perem i susim 24 sahata kao nudista, a kako da ga skupim kada mi se rastegne, ako nema neke zainteresovane osobe za cedjenej......??!!! ( drugog pola)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA