DECA KAŽU: Čika Gugl i teta Viki su pametniji od mame i tate

Za razliku od ranijih generacija, moderni klinci više ne smatraju da su njihovi roditelji najmudrija bića u čitavom univerzumu, pa tako više ni ne očekuju da majka i otac znaju odgovore na sva radoznala pitanja koja im padnu na pamet

  • 0

Nekada su deca govorila „Moja mama kaže da je to...“ ili „Tata mi je rekao da je to zato što...“. Međutim, danas su se vremena promenila. Zbog ubrzanog tempa života, roditelji sve manje vremena imaju da se bave pronalaženjem odgovora na sva ta nesnosna i nemoguća pitanja koja nastaju u glavicama njihovih naslednika.

Uostalom, što bi gubili sate i dane na razmišljanje o pravim odgovorima na teška pitanja kada je tu moderna tehnologija? Dva-tri klika na Internetu i eto stručnog pojašnjenja i rešenja za svaki problem.

Da iver ne pada daleko od klade pokazuju i rezultati istraživanja prema kojem više od polovine mališana u uzrastu od 6 do 15 godina više i ne pitaju svoje roditelje o bilo čemu što ih zanima, već čim nauče da čitaju i pišu, sve odgovore sami traže na Guglu ili Vikipediji.

Stručnjaci za vaspitanje nisu sigurni da li bi ovakvi podaci trebalo da zabrinjavaju ili ne. Za sad je pedagozima sasvim dovoljno to što su konstatovali da se socio-psihološki odnos roditelj-dete umnogome izmenio u odnosu na period od pre svega desetak godina, kada su mama i tata bili neprikosnoveni autoriteti svojim mezimcima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA