≫ 

Boja očiju može da otkrije da li patite od ove SMRTONOSNE bolesti

Boja očiju može da nagovesti zdravstvene probleme kao što su dijabetes, povišen krvni pritisak ili tumor na mozgu

  • 2

Oči su ogledalo duše, ali da li ste znali da mogu da budu i pokazatelj vašeg zdravlja? Ispostavilo se da doktori mogu dosta toga da zaključe samo ako pogledaju u oči.

Sve osobe sa plavim očima na svetu imaju jednu jako važnu zajedničku stvar

Tačkice pred očima vam šalju opasno upozorenje da nešto nije u redu sa vašim zdravljem

Deca POTPUNO CRNIH OČIJU uteruju strah širom Evrope i SAD: Sve više ljudi ih prijavljuje (FOTO) (VIDEO)

Pre nego što krenemo sa bolestima, objasnićemo vam zbog čega se boja očiju razlikuju. Boju naše kože, kose, očiju, određuje prirodni pigment melanin. Količina melanina u dužici oka, određuje da li ćemo imati plave, zelene ili smeđe oči.

Što je boja oka tamnija, to je melanina više. Tamnooki imaju najviše melenina, oni koji ga imaju manje, imaće svetlosmeđe ili zelene oči, dok plavooki gotovo da nemaju melanina u dužici.

Foto: Pixabay Foto: Pixabay

Svetle oči povećavaju rizik od raka

Ako imate plave, zelene ili sive oči, pre ćete dobiti rak kože nego osobe sa tamnim očima. Sa godinama i starenjem, veće su šanse da dobijete žutu mrlju, koja je jedan od razloga gubitka vida. Dobre vesti za sve one sa svetlim očima je da su manje šanse da će dobiti kataraktu i vitiligo, bolest koja dovodi do gubitka pigmenta.

Foto: Pixabay Foto: Pixabay

Tamne oči su sklone dobijanju katarakte

Ako imate braon ili oči broje lešnika, veće su šanse da dobijete kataraktu, otkrili su naučnici. Sa druge strane, možete koliko hoćete da se sunčate, manja je verovatnoća da će imati rak kože ili degeneraciju žute mrlje.

Foto: Pixabay Foto: Pixabay

Oči koje menjaju boju mogu biti znak ozbiljnog poremećaja

Ovde se ne govori o boji irisa, obojenom delu oka u obliku diska, koji se nalazi između rožnjače i zenice. Ako vam oko iznenada postaje crveno, to obično ukazuje na iritaciju, infekciju ili alergiju. Ili ako je beonjača iznenada postala žuta, verovatno imate žuticu, što znači da je glavni problem sa jetrom koji zahteva lekarsku pomoć.

Foto: Pixabay Foto: Pixabay

Iako ovi nalazi mogu izgledati šokantno, važno je da zapamtite da boja očiju neće po svaku cenu izazvati ove probleme, ali i da određena boja definitivno znači da ćemo dobiti neku bolest. Naravno, ako imate bilo kakvih pitanja u vezi sa očima, trebalo bi odmah da se javite lekaru.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Orbodmebej

    7. maj 2017 | 10:21

    A sta mi da radimo koji imamo šarene oci!!! Hhhaahaaa

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA