≫ 

Nije PRALA LICE 7 dana, a rezultati su je ostavili u ŠOKU

Adina Grigor je odlučila da ne radi ništa sa kožom lica nedelju dana i podelila je svoje iskustvo sa drugima

  • 7

Kada imate ten koji nije idealan, postoji mnogo saveta kako da koža lica postane čista i sjajna, a vi da izgledate sveže.

Žene su poludele za ovom JEZIVOM maskom - i vi ćete kada vidite šta radi vašem licu! (FOTO)

POGLEDAJTE SE U OGLEDALO: 5 znakova upozorenja na licu koji otkrivaju da vam nedostaju vitamini

Ovaj savet sigurno niste čuli do sada: "Ne radite ništa".

Kako tvrdi Adina Grigor, autorka knjige "Skin klins", nova istraživanja su pokazala da treba smanjiti upotrebu kozmetičkih preparata i vode.

Kožu bi trebalo ostaviti"prljavom", jer sredstva za čišćenje skidaju onaj procenat masnoće koji treba da ostane na koži i štiti je.

To ne važi za sve tvrde dermatolozi.  Kožu bi trebao čistiti jednom dnevno blagim sredstvima za čišćenje, po mogućstvu noću. Ukoliko ne biste čistili lice ,došlo bi do nagomilavanja masnoće i prljavštine, što bi dovelo do pojave akni, proširenih pora i upala.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Adina Grigore je odlučila da ne radi ništa sa kožom lica nedelju dana i podelila je svoje iskustvo sa drugima.

"Prvo što sam odlučila tog jutra je da koristim laganu šminku kako bi mogla da eliminišem preparate za čišćenje. Zadržala sam samo tonik o ružine vodice posle koga bi mi na koži ostalo malo masnoće, ništa strašno.

Uveče sam maskaru skinula tonikom od ružine vodice i tuferom i osetila sam da mi je ostatak kože mastan. Osećala sam da mi je koža prljava, to me je ozbiljno zabrinulo.

Pomislila sam da ću se ujutru probuditi sa ogromnom aknom na licu. Sutradan sam se pogledala u ogledalo, i osetila olakšanje. moje lice je izgledalo dobro, kao i obično.

Moj ten je postajao sve blistaviji kako je nedelja odmicala, čak iako sam često imala utisak da odlazim u krevet sa prljavim licem.

Dobra strana svega je da više ne gubim vreme na čišćenje lica sa tako puno preparata. ne kažem da ću sve proizvode izbaciti, ali veliki deo hoću. Za mene je manje postalo više, na kraju krajeva".

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Brutalna

    9. maj 2017 | 09:56

    Ja sam sa hiljadu preparata spala na par: svako veče skidam šminku kokosovim uljem(oko očiju) i ostatak lica čistim micelarnom vodom,umijem se,pa namazem pantenol ili arganovo ulje,zavisi od toga šta mi koža traži,ujutru ispljuskam lice hladnom vodom i to je to,sminkam se(b.b.krema,mat puder,malo rumenila,masakra i labelo) i krećem u novi dan,piling radim jednom nedeljno,sodom bikarbonom. Ranije sam imala mleko za skidanje snimke,gel za umivanje,razne pilinge i maske(sve industrijske,dakle hemija),kremu za dan,za noć,za predeo ispod ociju itd... I nikad mi ten nije bio savršen,od kad sam izbacila sve te gluposti i koncentrisala se na prirodna ulja i "uradi sam" maske iz kuhinje,prezadovoljna sam! Savet: Nikada najskuplja krema za lice neće blagotvornije delovati na vašu kožu od nekog organskog,nerafinisanog,hladno cenjenog ulja,kokosovog,bademovog,jojobinog,arganovog,probajte.

  • ana

    9. maj 2017 | 11:51

    Ja se ne sminkam svaki dan, umijem se uvece vodom i bebi sapunom, ujutru samo vodom. Ako osecam da mi je koza zategnuta stavim malo kreme na bazi maslinovog ulja. Ako se nasminkam nekada tu sminku skidam onom rukavicom za skidanje sminke pokvasenom obicnom vodom. Koza mi je bolja od mnogih drugarica koje koriste bas skupepreparate, milion njih

  • *Ivana

    11. maj 2017 | 21:48

    Ciscenje lica samo komovom rakijom svako vece,nemam bubuljice,akne i slicno...takodje cistim vrat i grudi...i prezadovoljna sam.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA