≫ 

Počela je da jede samo MASNU HRANU i doživela TRANSFORMACIJU koju nije mogla ni da zamisli

Mislila sam da je masna hrana loša, a nisam imala pojma koliko sam grešila

  • 8

Unošenje nemasne hrane je zdravije i mogućnost za dobijanje viška kilograma je gotovo nemoguća. Toliko se o tome priča, a da li je baš sve tako kako kažu?

Ove namirnice možete da jedete do mile volje - a nikada se nećete UGOJITI

Bićete ŠOKIRANI kada vidite šta se ZAISTA krije iza natpisa "Zdrava Hrana"

Ova žena je odlučila da uradi nešto sasvim drugačije i svoje iskustvo je podelila sa drugima.

"Koristila sam samo namirnice sa veoma malim procentom masti, bili su to razni mlečni proizvodi, mleko, sirevi, jogurt, razni namazi, kafe sa nemasnim krimerima.

Vrlo često sam osećala glad jer procenat masti bio nizak. Još nešto sam primetila, te namirnice su zapravo imale hemijske dodatke u zamenu za masti i veštačke arome.

Drago mi je da to danas mogu da kažem, ali moja kuća je bila puna lažne zdrave hrane.

Jedno jutro sam popila čistu crnu kafu, posle toliko godina, bila je odlična. U međuvremenu, sam čula nešto više o prednostima redovnih obroka i punomasnoj hrani, i koliko to i nije toliko nezdravo kao što sam mislila.

Studije su pokazale da ljudi koji jedu punomasne mlečne proizvode imaju manji rizik od kardiovaskularnih oboljenja.

U želji da sve ide prirodnim tokom, odlučila sam da veštačku hranu sa malim procentom masti zamenim zdravom masnom hranom i evo šta se desilo.

Podsetila sam se svog detinjstva i tradicionalnog služenja torte za rođendan.

Foto-ilustracija: Profimedia/CandyBox Foto-ilustracija: Profimedia/CandyBox

Počela sam da jedem za doručak pravu slaninu. zabluda je da ona goji, lako se razlaže za razliku od drugih masnih namirnica. To je vrhunski obrok, posle koga nisam gladna kao kod "zdravih nemasnih" obroka.

Jela sam sladoled, onaj pravi, kakav se nekada pravio, a ne one bezukusne topinge i razne penaste nemasne stvari, veštačke boje i arome. Konzumirala sam manje kalorija u toku dana.

Inače nisam pratila unos kalorija ranije. Sada sa novim načinom ishrane, počela sam sa računanjem i otkrila da je unos kalorija manji.

Promenila sam mišljenje i o grickalicama. Za užinu bih stavljala bademe i seme bundeve u jogurt i to je nešto sasvim drugačije.Osećala sam sitost duži period.

Isto je bilo i za večeru. Umesto piletine i povrća na žaru, koristila sam kremaste paste.

Posle dva meseca, mogu reći da sam  imala malo strah od masne hrane. Telu su masnoće potrebne kao i energija za njihovo razlaganje.

Ne mogu reći da sam smanjila težinu, ista je, ali to i nije bio cilj ovog mog eksperimenta. Ja se osećam zdravije i to je bila poenta. Sada mnogo više uživam u hrani, njenom mirisu i u njenom pripremanju.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan

    15. maj 2017 | 09:41

    Moja baba je govorila : kanta u kojoj je bila svinjska mast se uvek lako opere za razliku od flaše gde je bio zejtin....procenite sami....prosto.

  • stvarno?

    15. maj 2017 | 09:19

    Ja mislim da nije hrana problem vec kolichina.

  • Daki

    15. maj 2017 | 20:07

    Moja baba je uvek govorila: Tamo gde mast prodje tu se rdja ne hvata ". Napunila 99 i umrla. Bila aktivna sve vreme, mozak radio kao sat. Sledim njen primer. Jedem slaninice, cvarke, maslac i ostale nezdrave masnoce po WHO standardu, radim vežbe, puno se krećem i nemam viška kilograma.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA