Uzela je pastu za zube i stare naočari - i sebi uštedela na hiljade dinara

Sigurno imate naočare koje ne koristite i zbog nekoliko ogrebotina na staklu držite u ladlici

  • 0

Stare i oštećene naočare možete da osposobite i uz nekoliko saveta ponovo stavite na glavu. Ne morate da izdvojite silan novac kako biste u prodavnici zamenili stakla ili kupili nove.

Uzela je novčić i stavila ga IZMEĐU NOGU - i vi ćete kad vidite šta je onda URADILA (VIDEO)

Uzela je kanap i činiju i dobila nešto bez čega više nećete moći da zamislite svoj stan! (VIDEO)

Uzela je peglu i vlažan peškir - i rešila problem koji IZLUĐUJE sve žene

Potrebno je da pratite instrukcije i uz pomoć kućnih potrepština rešite problem. Pojedina stakla napravljena su od posebnog materijala, zato je važno ispitati koja metoda vam najbolje odgovora. Ne zaboravite da uvek koristite rukavice.

Sredstvo za poliranje nameštaja

Ogebotine može da popuni vaš omiljeni sprej s mirisom limuna ili lavande. Pospreirajte ga malo na meku krpu i ispolirajte ogrebotine.

Prašak za pecivo

Soda bikarbona je generalni čudotvorac i može biti od pomoći kod većih i manjih ogrebotina. Napravite gustu pastu sa sodom i vodom, kružnim poktretima utrljajte u stakla i isperite hladnom vodom. Radnju ponovite po potrebi.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Vosak za automobil

Kao i sprej za nameštaj, auto vosak služi kao jedinjenje koje može ukonite ogrebotine. Ovo je sredstvo koje mnoge perionice koriste za poliranje automobila i može se kupiti u većim prodavnica. Postupak je isti, kao kod paste za zube. Možda ćete morati da ponovite ovaj postupak svakih nekoliko nedelja.

Smesa za graviranje stakla

Koristite ovo samo za plastična, odnosno polikarbonska stakla. Držite naočare za okvir i nanesite mali grumen na staklam, pazeći da ne padne na ram. Utrljajte nekoliko minuta, a zatim isperite toplom vodom. Na kraju osušite mekom krpom.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Krema za sunčanje

Ako niste spremni da kupite nove naočare, pokušajte da koristite kremu sa sunce sa zaštitnim faktorom 45. Ne meku krpu stavite malo kreme za sunčanje na obe strane stakla. Ova metoda može da potraje i preporučuje se samo za plastična stakla.

Kombinacija senfa i sirćeta

Napravite smesu od senfa u prahu i sirćeta. Nanesite je sa vatom u kružnim pokretima i isperite. Senf može da bude iritirajuć za oko, zato je potrebno da ga dobro isperite i držite prste dalje od svog lica.

Foto: Wikipedia/Gmhofmann Foto: Wikipedia/Gmhofmann

Pasta za zube

Pasta za zube može da se koristi za manje ogrebotine kao sredstvo za brušenje. Izaberite onu koja nije abrazivna i ne sadrži jake hemikalije za beljenje ili bojenje.  Pastu utrljajte na vatu ili meku krpu i kružnim pokretima tretirajte oštećeni deo. Posle 10 sekundi isperite hladnom vodom. Za veće i dublje ogrebotine ponovite tretman nekoliko puta.

Ulje za bebe

Ulje za bebe može da bude korisno za mnoge stvari. Jedna od nih je i uklanjanje blagih ogrebotina. Nanesite manju količinu ulja na ogrebotinu i čekajte da nestane.

U nekim slučajevima, pranje stakala će izvući prljavštinu iz ogrebotine. Da biste očistili, koristite alkoholno sirće ili blagi sapun. Ako nijedan od ovih trikova ne uspe, kupite nove i za svaki slučaj držite ih u zaštitnoj kutiji.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA