4 PROSTA načina da se otarasite "muških grudi" zauvek

Nisu samo žene te koje se uspaniče kada dođe leto i treba da se skinu u kupaći kostim. Slične probleme imaju i muškarci

  • 1

Ginekomastija predstavlja oblik grudi, koji više liči na ženske, nego muške. Posledica je hormonalnog disbalansa gde muškarci imaju višak estrogena nego testosterona, a može da nastane i zbog gojaznosti.

SVE VIŠE NAŠIH MUŠKARACA IDE POD NOŽ: Srbi uklanjaju dojke, zatežu stomak, sređuju noseve i očne kapke... (FOTO)

Reč je o prilično uobičajenoj pojavi pošto 15 odsto odraslih ima neki oblik ovog poremećaja. Pojava "muških sika" može biti veoma neprijatno iskustvo, posebno kada dođe leto i lepo vreme. Ipak, postoje stvari koje možete uraditi kako biste "ispeglali" torzo i učinili ga ravnim i mišićavim.

Vežbe

Iako je reč o medicinskom stanju, muške grudi mogu da nastanu usled povećanja telesne težine. Ako ne vežbate, počnite sa plivanjem. Posle toga postepeno možete ubaciti veslanje. Ovo će posebno uticati na razvoj gornjeg dela tela. Sa tegovima možete početi tek kada steknete snagu i izgradite mišiće.

Foto: Profimedia/Wavebreak Foto: Profimedia/Wavebreak

Dijeta

Grudi su uglavnom sastavljene od lipida (masti), tako da korekcije u ishrani mogu smanjiti obim poprsja. Najbolje bi bilo da jedete sveže voće i povrće, ribu, posno meso, složene ugljene hidrate - ovsene pahuljice, pasulj i sočivo i smanjite konzumiranje alkohola.

Liposukcija

Ako ishrana i fitnes nisu dali rezultat, onda možete da se odlučite na krajnju meru - liposukciju. Procedura je relativno bezbolna i jednostavnije nego kad se ide pod nož.

Masektomija 

Masektomija je poslednja opcija ako želite da se zauvek otarasite muških grudi. Ovaj zahvat se plaća.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • El Servos De Čivija

    31. maj 2017 | 20:26

    Preporucujem mrtvo dizanje, svaki dan, I d-aspratsku kiselinu kao suplement I mnogo trcanja, ......naravno, ugljeni hidrati , samo kroz zeleniš.....I za set meseci, nema sisica.....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA