≫ 

Čudo tehnike koje bez krvi uništava kancer!

U Turskoj klinici "Adžibadem" postoji čudo tehnike koje bez reza i krvi uništava tumor

  • 11

Posle gama noža, koji samo što je stigao u Srbiju, Turci su otišli nekoliko koraka dalje pa među tehnologijom koja ubija rak imaju i trubim – aparat koji su sebi sadrži sve karakteristike unapređene tehnike radioterapije koja se koristi u lečenju raka.

Godišnje se ovim aparatom koji se može koristiti za lečenje svih tumora koji zahtevaju radioterapiju, u Adžibademu leči oko 1.000 pacijenata,. Profesor Meriç Şengöz, stručnjak za radioterapiju u "Adžibademu" kaže za Telegraf.rs, da oni nisu lideri sa ovima aparatom ali da su cene kod njih mnogo niže u odnosu na bolnice u Evropi, a rezultati na nivou.

- Godišnje trubimom tretiramo oko 1.000 pacijenata. Zapravo, za poslednje četiri godine trubimom smo lečili oko 4.000 pacijenata. Trubim se može koristiti u lečenju svih tumora koji zahtevaju radioterapiju ali se posebno preferira za lečenje tumora na mozgu, ali i tumora pluća, jetre, kičmenog stuba… Efekti lečenja su mnogo bolji što je kancer manji, odnosno kada se on otkrije na vreme – objašnjava prof. dr Merić.

Foto: Promo Foto: Promo

Trubim je linearno akceleratorni uređaj koji je kompjuterski kompletno kontrolisan i koji se koristi u radioterapiji. Tretman podrazumeva minimalnu izloženost zdravog tkiva zračenju, jer su zraci sa visokom preciznošću usmereni samo na tumor.

Osim domaćih, u "Adžibadem" klinici njime se od ukupnog broja pacijenata tretira i oko 10 odsto stranaca. Iako ova klinika nije jedinja koja ima trubim, ona se izdvaja po veoma pristupačnoj ceni a vrhunskoj usluzi i lečenju na visokom nivou.

- Pacijenti koji dolaze smeštaju se u bolnicama koje su na nivou hotela sa pet zvezdica. Pacijent ima prevodioca koji ga sačeka kada dođe – kaže dr Merić.

Prema njegovim rečima, stoprocentna mogućnost izlečenje pacijenata ne postoji ali je napredak izvrstan.

- Kancer je prekompleksna bolest i danas uz sve lekove radioterapije i imunoterapije. Svaki pacijent reaguje drugačije što zavisi od stadijuma bolesti tako da se ne može reći da trubim daje stopostotno izlečenje, ali je napredak očigledan. Postupak trubimom se obavlja samo jednom, ali ako za tim ima potrebe i ako to mogućnosti dozvoljavaju može se ponoviti – objašnjava naš sagovornik.

Zahvaljujući trubimu, kancer je moguće tretirati visokim dozama u kratkom vremenskom periodu.

Predstavništvo Adžibadem-a u Beogradu:

Ulica Svetozara Markovića 68

011 265 88 62 i 062 820 81 51

email: acibadem.serbia@gmail.com

Predstavništvo Adžibadem-a u Nišu:

Ulica Dragiše Cvetkovića 30

018/538 610 i 060/33 99-315

email: acibadem.nis@gmail.com

www.acibadem.rs

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sale1971

    30. maj 2017 | 09:51

    Bolje kupiti ovo nego migove

  • @ KiKi

    30. maj 2017 | 09:35

    A što mi to ne kupimo Mnoogooo je jevtinije od puno toga što plaćamo Plaćamo a ne treba nam Izgleda da nam i zdravi gradjani ne trebaju

  • Ruja

    30. maj 2017 | 10:16

    Mi ce mo ovo mozda imati 2050 godine...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA