Način na koji DRŽI čašu dok PIJE otkriva da li je PLEJBOJ ili SILEDŽIJA

Način na koji držite čašu dok pijete govori puno o vašoj naravi

  • 0

Psiholog Glen Vilson s Kraljevskoga koledža u Londonu mesec dana je obilazio kafiće i proučavao govor tela ljudi kako bi izdvojio sedam različitih tipova ispijanja iz čaše i nazdravljanja.  

Evo zašto se kucamo čašama i gledamo u oči kada NAZDRAVLJAMO

Zašto su vam usta suva dok pijete vino i kako da ne budu?

OVO SIGURNO NISTE ZNALI: Kojim pićem se ne nazdravlja u Mađarskoj?

Način na koji gestikuliramo, smejemo se ili rukujemo mnogo govori o nama, ali puno se može saznati ako obratite pažnju kako držite čašu, stil i tempo kojim se ispija omiljeno piće.

Psiholozi smatraju da čaša u ruci otkriva nečije osobine. Tako je jedan gest Hilari Klinton tokom predizborne kampanje u SAD protumačen kao neiskren jer je nazdravila levom rukom, iako je dešnjakinja.

U zavisnosti kako nazdravljate, možete biti stidljivko, alapača, koketa, ledena kraljica, plejboj, prepotentni dečko ili siledžija.

Stidljivko

Čašu drže zaštitnički ne ispuštajući je iz ruke. Piće nikad ne ispija do kraja, nekoliko posljednjih gutljaja čuva za slučaj nužde, ispija ih ako im priđe neko ko ga čini nervoznim. Često pije na slamku kojom se između gutljaja igra i meša piće.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Alapača

Društveni su, gostoljubivi, komunikativni, vole smeh i uživaju u društvu. Često piju iz flaše koju drže ležerno u visini ramena. Gutljaji su im kratki kako ne bi propustili ni tren razgovora.

Prepotentni momci

Oni piju pivo iz čaše. Često su arogantni, kada sede zauzimaju što više prostora, a čašu odlažu daleko od sebe šireći granice "svog prostora" u koji nerado prima goste.

Siledžija

Ovaj ratoboran tip muškaraca voli da pije iz flaše ili velike čaše koje im služe kao oružje. Ima čvrste stavove, a gestikulacijom i unošenjem sugovorniku u lice šalje preteće poruke. Misli da zna sve i često je  neprijateljski raspoložen.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Koketa

To su žene koje čašu drže nežno, prefinjeno i pomalo provokativno raširenim prstima. Čaša im je u visini dekoltea kako bi privukle pažnju na svoje atribute. Dok ispijaju gutljaj, zavodljivo gledaju preko čaše koju često maze prstom.

Ledena kraljica

Karakterističan je uglavno za žene, koje su prirodno hladne i odbrambene. Najčešće piju iz vinske ili niske čaše koju drže čvrsto ispred sebe poput barijere kojom čuvaju svoju intimu. Njihov je oklop gotovo nemoguće razbiti.

"Da ti kažem nešto u poverenju"

Vinsku čašu drži za "nožicu" i ona joj služi kao alat pri gestikulaciji. Često se naginje preko čaše prema sugovornika kako bi mu saopštila nešto u poverenju. Nova lica i autsajderi nisu dobrodošli u njeno društvo.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA