≫ 

Prljava tajna: Rade jednu jezivu stvar kako bi sok od pomorandže imao ukus pomorandže

Sokovi su postali bezukusni, sadrže arome, a od prirodnog ukusa voća ni traga

  • 0

Napraviti sok od pomorandže nije komplikovano ako to radite kod kuće. Pouzdano znate da u vašem soku nema ničeg drugog do 100 % pomorandže.

Ove sokove redovno dajete deci jer mislite da su zdravi - a u stvari mogu da budu veoma opasni

Pićete ih svaki dan: 4 napitka koja garantuju savršenu lepotu (RECEPTI)

Ali kada su neke kompanije u pitanju to je izgleda veoma komplikovano. Sokovi su postali bezukusni, sadrže arome, a od prirodnog ukusa ni traga.

Sve počinje sa uklanjanjem kiseonika dok se sokovi skladište u velikim kazanima. Razlog za uklanjanje kiseonika je dužina trajanja soka, a da se ne pokvari.

pixabay.com pixabay.com

Problem nastaje kada se uklanjanjem kiseonika ukloni i prirodan ukus pomorandže. Ukloniti prirodan ukus, da bi se koristio veštački, nema nikakvog smisla.  Ali za kompanije to itekako ima smisla.

Svaka od tih kompanija vrlo svesno kreira veštački ukus koji će biti zaštitni znak jednog brenda i često unajmljuje ljude koji su zaslužni za pravljenje parfema za poznate modne kuće kako bi dobila specifičan "ukus" pomorandže kako bi se razlikovali od konkurencije.

Trebalo bi dobro da pogledate šta piše najsitnijim slovima na poleđini vašeg omiljenog soka. Pomorandža 100%  ili dodata veštačka aroma.

Daljinac baner

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA