≫ 

Da li je opasno piti flaširanu vodu kada joj istekne rok trajanja?

Na bocama vode obično piše da je rok upotrebe godinu do dve. Ali sve dok je boca neotvorena, voda je sigurna za piće

  • 2

Voda nije kvarljiva i besmisleno je stavljati rok trajanja na flašu ovog eliksira od životne važnosti. To bi bilo isto kao kada bi se ograničavala upotrebu šećera ili soli, tvrde naučnici.

 Ako REDOVNO koristite istu flašicu za vodu, to vam je kao da namerno želite da se ubijete

Ne PIJTE vodu koja je odstajala preko noći jer može da bude OPASNA - evo zašto!

Evo kako vam kisela voda UNIŠTAVA zube - a da toga uopšte niste ni svesni

Postoji nekoliko razloga zbog kojih se stavlja datum na vodu. Jedan od njih je birokratija. Voda je potrošni prehrambeni proizvod koji se konzumira i kao takva zahteva rok trajanja. Međutim, kada se boca otvori, vodu treba popiti u nekoliko dana.

Iako vodi ne može da istekne rok, to može da se dogodi plastičnoj flaši u kojoj se ona puni. Curenje hemikalija neće dovesti do trovanja, ali može da promeni ukus vode. Ako se potrošači žale da voda koju su kupili nekoliko godina ranije ima loš ukus, to nije krivica kompanije, jer postoji datum utisnut na ambalaži.

Foto: pixabay.com Foto: pixabay.com

Osim toga, mnoge kompanije koriste iste mašine za flaširanje sokova i drugih napitaka kojima ističe rok i moraju da imaju datum isteka. Zato je lakše i efikasnije jednostavno staviti pečat na svim bocama (bez obzira da li je potrebno ili ne), nego angažovati posebnu mašinu samo za flaširanje vode.

Konačno, datum isteka obično je samo jedan od elemenata štampanog koda koji otkriva datum, punionice i druge informacije. Iako je stavljenje datuma isteka besmisleno u smislu vode, ove informacija mogu biti korisne u pronalaženju kontaminacije, grešak prilikom flaširanja ili proizvoda, koje bi trebalo zameniti.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Тутор

    5. jun 2017 | 15:09

    Само дестилована вода није кварљива, али она се и не пије.

  • Nebitan

    5. jun 2017 | 17:39

    Ako se voda neće pokvariti, onda neće ni sok...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA