≫ 

Zbog jedne stvari koju REDOVNO radite kada stavljate parfem - on MIRIŠE KRAĆE

Parfem mnogo toga govori o nekoj osobi. Pogrešan utisak možete ostaviti ako ga uopšte ne koristite, ali i ako preterate sa upotrebom i dovedete ostale u situaciju da se guše u oblaku vašeg mirisa

  • 1

Postoji tačno određeno pravilo na koja mesta i na koji način bi trebalo da stavljate parfem kako bi što duže trajao na vašoj koži.

 Evo zašto NIKAKO ne smete da držite parfeme u kupatilu

Evo zašto ne smete da stavljate parfem kada je napolju sunčan dan

Genijalan trik da miris parfema ostane satima na vašem telu!

Stručnjaci savetuju da ga nanesete samo iza ušiju i na vrat, a ako baš volite, možete i na unutrašnju stranu ručnih zglobova, ali pod uslovom da ih ne trljate. Trljanjem ćete samo stvoriti toplotu koja će promeniti njegov miris i dovesti do brzog isparenja.

Zaboravite na nekadašnje savete da raspršite parfem u vazduh i samo prođete kroz mirisni oblak. Na ovaj način samo ćete potrošiti miris, jer će se deo raspršiti, a ostatak pasti na pod. Parfem sadrži ulja zato ga nemojte nanositi na odeću jer mogu da ostanu fleke.

Foto-ilustracija: pixabay.com Foto-ilustracija: pixabay.com

Pokušajte da pronađate meru. Ako koristite dezodorans snažnog mirisa, parfem vam nije potreban. Kada stavljate parfem koristite neutralne dezodoranse.  Isto tako parfem se ne stavlja preko losiona, krema i mirisnih ulja, jer onda dolazi do rekacije sa drugim hemikalijama na koži.

Stručnjaci savetuju da bi parfem trebalo stavljati na delove tela koji se greju, zrače toplotom i gde se najviše oseća puls. To su pupak, unutrašnja strana lakta i potkolenice. Najbolje bi bilo da stavljajte odmah posle tuširanja, jer će trajati duže kada se nanese na vlažnu kožu.

Foto-ilustracija: Profimedia/imageBROKER Foto-ilustracija: Profimedia/imageBROKER

Preporučuje se i menjanje parfema. Nisu svi mirisi prikladni za svaku situaciju. Noću i zimi koristite snažnije, muževne mirise, a danju i leti koristite prozračne varijante. Leto je idealno za citrusne i cvetne mirisne note, a jesen i zima za mošusne i drvenaste.

Količina koja se nanosi na kožu je bitna i zavisi od jačine parfema. Ovde treba imati na umu da toaletna voda (Eau De Toilette) sadrži od pet do deset odsto parfemskog ekstrakta, parfemska voda (Eau De Perfum ) sadrži 10 do 20 odsto, a pravi parfem sadrži do 30 odsto parfemskog ekstrakta. Ako je parfem jak, dovoljno je jedan do dva špricanja, dok toaletnu vodu možete naneti i četiri puta.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pedja

    19. jun 2017 | 20:35

    Malo zena uopste koristi parfeme a one koje ih ne koriste stvaraju jos veci problem sebi jer zaudaraju na dezodoranse,sprejeve i neke jeftine kopije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA