≫ 

Mislila je da je u pitanju običan osip koji svi dobijaju, a onda je saznala da pati od retke bolesti (FOTO)

Budite oprezni, jer ponekad bezazlena povreda može da vam život pretvori u pakao

  • 2

Kajla Hensen je bila samo jedna u nizu mladih devojaka u SAD, koja se zabavljala sa društvom, radila kao menadžer u restoranu i mislila da je savršeno zdrava.

 Patio je od JEZIVE bolesti i bio spreman na samoubistvo - a onda je SPAS pronašao u Srbiji!

4 razloga zbog kojih osećate da vam trnu ruke i noge - a uzrok mogu da budu ove OPASNE BOLESTI

Ipak, stvari su se promenile prošle godine kada joj je dijagnostifikovana retka bolest, koja će joj zauvek promeniti život i naterati je da stvari gleda iz totalno druge perspektive.

Jedne noći dok je radila, povredila je šaku, koja joj se zaglavila između vrata. Mislila je da je u pitanju obična povreda, koja će sama od sebe da prođe, međutim, dva meseca kasnije bol iz šake se proširio na celu ruku. Pored bolova, imala je osećaj kao da joj je ruku zahvatio plamen.

Kada je odlučila da ode kod doktora, saznala je da ima jednu retku bolest - Kompleksni regionalni sindrom bola (CRPS). Njen zglob je pretrpeo oštećenje nerava, što je izazvalo da telo počne da gori iznutra, uz pojavu bolnih osipa. Doktori veruju da je njeno oklevanje sa lečenjem izazvalo problem i uzrokovalo da se stanje pogorša.

Ovo stanje se naziva i "bolest samoubica", jer veliki broj pacijenata odluči da sebi prekrati muke i oduzme život. Na svetu postoji samo četiri stručnjaka koja znaju da leče ovo stanje, a jednog od njih posećuje Kajla u Arkanzasu, prenosi sajt Goodfullness.

Ako primetit simptome ove retke bolesti, obratite se doktoru. Najbolje je bilo da potražite pomoć anesteziologa, specijaliste za bol, vaskularnog hirurga, fiziotarapeuta ili bilo koga stručnjaka koji bi mogao da ima iskustva sa CRPS.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Emil

    17. jun 2017 | 10:40

    samo četri stručnjaka,a oni kriju lek kao zmija noge ne bi li što više zaradili na tuđoj muci,ne zna se ko je gori doktori ili advokati mrtva trka

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA