≫ 

Svi prave 2 velike greške kada skidaju polen sa kola i tako uništavaju farbu - a rešenje je veoma prosto

Zaboravite na brisanje, šmrk i ispiranje, polen se skida sasvim drugačije

  • 0
car-wash- Auto perionica, pranje auta automobila, kola, Foto: pixabay.com

Čišćenjem možete produžiti vek automobilu, zato se savetuje da redovno vodite računa o svom ljubimcu.  Mnogi vozači zapostavljaju ovaj period i najviše pažnje posvećuju završetku zime kada se uklanja ostatak soli, blata i kamenčića.

Ako parkirate ispod lipe, platićete papreno: Od toga može da vas spase samo jedna stvar!

Svaki put kada kupi nova kola zalepi dve trake za sedište - razlog za to će ODUŠEVITI vozače (VIDEO)

U proleće se aktivira polen, koji pada sa drveća i često ne može da se primeti golim okom.  Ovaj cvetni prah može da promeni boju automobilu i zato svaki vlasnik pokušava da ga što pre ukloni. Problem može da nastane ako odlučite da je skinete brisanjem i ispiranjem. Ove dve popularne metoda uklanjanja mogu da oštete farbu na vašem automobilu.

Korišćenje krpe uopšte nije preporučljivo. Ako krpom uklanjate polen i to na suvu farbu, bez upotreba lubrikanata, može lako oštetiti farbu.

Nije dobra još jedna tehnika, koju mnogi koriste kada odvezu automobil u perionicu ili sami peru ljubimca uz pomoć creva. Čak i sa vrućom vodom i sredstvom za pranje pod pritiskom, polen će se zadržati i čvrsto visiti. Ne samo da ga niste uklonili, već ste sada samo aktivirali neke njegove otrovne sadržaje.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Kako onda pravilo ukloniti polen?

Najbolji način je dobra stara metoda sapunjaja i nežnog uklanjanja. Sapun će omekašati polen i smanjiti njegovo prijanjanje na boju. Lagano prskanje će ga ukloniti sa farbe zauvek i  bez oštećenja.

Najbolje bi bilo da ne parkirate automobil ispod drveća, iako zbog letnjih vrućina svi radije biraju hlad nego da ga ostave na suncu. Druga opcija je da nabavite ciradu i na taj način zaštitie vozilo od neželjenih mrlja.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA