Novi trend u svetu: Žene piju kafu sa ovim sastojkom da bi izgledale lepše i mlađe

Posebno ga praktikuju manekenke i glumice, koje na ovaj način pokušavaju da produže radni vek. Utvrđeno je da za 20 odsto smanjuje bore i ostale nepravilnosti na koži

  • 0

Sve više žena dodaje prah kolagena u jutarnju kafu kako bi se podmladile i popravile izgled svoje kože.

Jedna stvar koju svaka mlada mora da počne da jede 30 dana pre svadbe ako želi da izgleda savršeno

Limunada, jogurt i još 3 namirnice koje vas čine 10 godina starijim

LEPOTA IZ KONZERVE: Ovo je pivo koje podmlađuje! (VIDEO)

Kolagen nema neki poseban miris i ukus, ne utiče na kafu, a prednosti koje donosi organizmu su brojne. Smatra se da pomaže kod varenja i oporavaka od povreda.

Istraživanje je pokazalo da su žene, koje su svaki dan uzimale  dodatak kolagena, za osam nedelja videli smanjenje bora za 20 odsto.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

"Svesna sam da je ovo novi trend, ali nisam ga još probala. Dodavanjem kolagena povećava se sadržaj proteina u kafi, ali zasada nisu ispitane ostale zdravstvene prednosti ove prakse", kaže Karolin Vest Paserelo, portparol Akademije za ishranu i dijete.

 Šta je kolagen?

Kolagen je vrsta proteina koji se proizvodi u ljudskom organizmu i od vitalnog je značaja za naše telo. Od njega zavisi da li ćemo imati finu, mekanu, elastičnu i zdravu kožu. Nedostatak kolagena vremenom dovodi do pojave bora i drugih znakova starenja kože.

Tačnije, procesom starenja kao i pod uticajem nepovoljnih spoljnih faktora dolazi do oštećenja kolagena i umanjene proizvodnje ovog proteina.

Foto: pixabay.com Foto: pixabay.com

Kolagem se pored kože može naći u kostima, tetivama i vezivnim tkivima kod životinja.

Osim kafe, ovaj protein možete dodati u ostala topla pića ili smutije. Važno je da ne stavite preveliku količinu. Za jednu šolju kafe, dovoljna je kašičica kolagena.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA