• 6
 ≫ 

Svi puštate vodu sa spuštenom WC daskom, a niste ni svesni koliko je to opasno

 ≫ 

Koliko god se trudili i čistili ih, toaleti su legla bakterija i najprljavija mesta u kući

  • 6

Ako želite da smanjite broj bakterija u vašem WC-u, zatvorite poklopac daske kada puštate vodu i često menjajte četku. Istraživanje je pokazalo da uglavnom muškarci prave ove greške, koje mogu negativno da utiču na zdravlje, ma koliko ste trudili da toalet bude čist.

 

Ovu stvar nikada ne menjate u kupatilu - a može da bude smrtonosna

 

Evo zašto muškarci MORAJU da pljunu pre nego što piške

 

Nikada više nećete otići u WC sa telefonom kada vidite koliko je to OPASNO po zdravlje

 

Povlačenje vode dok ste na WC šolji

 

Studija je pokazala da 68 muškaraca radi ovu stvar. Povlačenje vodi služi da se ukloni sadržaj u WC šolji, ali tada se istovremeno aktiviraju razne bakterije uključujući salmonelu i dizenteriju.

 

Talas vode mora da bude snažan da je u stanju da aerosolne čestice iz toaleta baci i do 4.5 metra u visinu. Na taj način, prljava, kontaminirana voda iz WC šolje nalazi se na drugim površinama, bilo da je to umivaonik, pod ili, najgore od svega, četkica za zube. Gledajte da vam čestice za zube budu na određenoj razdaljini od WC šolje i redovno ih menjajte, za svaki slučaj.

 

Foto-ilustracija: Profimedia/ImageSource

Foto-ilustracija: Profimedia/ImageSource

 

Najsigurnija stvar ako želite da sprečite širenje bakterija po kupatilu da spusite dasku pre ispiranja. Na taj način ćete sve klice zadržati u WC šolji i nećete im dozvoliti da se šire po kupatilu.

 

WC četka

 

Ponekad voda nije dovoljna, pa vam je potrebna pomoć četke. Ovo je još jedan potencijalni rizik za širenje bakterija. Velika je greška ako koristite toaletnu četku za čišćenje fekalija, a onda je stvaite u vlažnu posudu. Bakterije pronađene u stolici prenose se na četku i predstavljaju savršene uslove za stvarenje klica pre nego što se ponovo vrati u nosač.

 

Foto-ilustracija: Profimedia

Foto-ilustracija: Profimedia

 

Bakterije opstaju u vlažnim okruženjima, pa će održavanje četke na ovaj način dovesti samo do njihovog razmnožavanja i širenja. Da biste se ovaj rizik smanjili, trebalo bi posudu redovno prazniti i čistiti, dok četku dobro osušite pre nego je vratite na svoje mesto.

 

Mnogi stručnjaci su protiv upotrebe ove četke i umesto nje savetuju korišćenje gumenih rukavica i sredstva za čišćenje, koji takođe mogu da odrade posao.

 

Daljinac baner

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Ne želim da budem informisan
Ok