8 stvari za koje niste znali da mogu da se peru u veš mašini

Saznajte koje to stvari možete slobodno da ubacite u bubanj, ali i kako da ih perete da biste sačuvali i predmete i samu mašinu

  • 11

Idealno bi bilo kada bismo imali više slobodnog vremena, a veš mašina mogla da odradi sve i u sebe primi patike, nameštaj, tepihe, kupatila ili kuhinje... Mnoge žene da bi sačuvale ovu dragocenu spravu, dobar deo kućnih stvari pere na ruke.

Imate ga svi u kući, i jedan je od najjeftinijih začina: Kada ga ubacite u veš mašinu, čini čuda!

Uzmite čarape i NAJOBIČNIJU ŠTIPALJKU i više ih nikada nećete IZGUBITI u pranju

Pogledajte koliko ćete uštedeti mesečno ako veš-mašinu koristite samo noću

Ispostavilo se da ta kockasta sprava i nije tako krhka kako ste mislili. U njoj možete oprati i neke predmete koje ste možda do sada samo prali ručno.

Patike

Platnene patike možete prati u mašnini. Umotajte patike u peškir, a pre nego ih ubacite u mašinu, uklonite uloške i pertle. Perite na hladnom.

PrintSkrin: Facebook/Nifty PrintSkrin: Facebook/Nifty

Jastuci

Obe vrste jastuka, punjeni poliesterskim vlaknima ili od perja, mogu se prati u mašini za veš. Koristite ciklus za osteljivu odeću i perite na srednjoj ili nižoj temperaturi. Ipak prvo proverite etiketu sa uputstvima.

Plišane igračke

Plišane igračke skupljaju puno prašine. Za ručno pranje nemamo ni vremena ni snage, zato se preporučuje veš mašina. Skinite igrčakama odeću i stavite ih u mrežastu vrećicu. Perite u normalnom ciklusu.

Patosnice od kola

Ovde je reč o tepih patosnicama,a ne o gumenim. Vodite računa da ne preopteretite mašinu, zato perite jednu po jednu.

Printskrin: Kickstarter.com Printskrin: Kickstarter.com

Rančevi i torbe za teretanu

Ova vrsta rančeva se brzo isprlja i potrebno ih je s vremena na vreme oprati. Važno je da ih izvrnete pre nego što ih ubacite u mašinu kako kopče i ostali metalni delovi ne bi oštetili unutrašnjost mašine. Perite ciklusom za osetljivo rublje.

Lego kocke

Lego kocke će dobiti potpuno novi sjaj. Stavite ih u vreću ili jastučnicu kako bi ostale na jednom mestu. Ovo pranje na praktikujte uveče, jer može da bude veoma bučno.

Rukavice za rernu

Uflekane i prljave rukavice biće očišćene i izgledaće kao nove.

Papuče

Papuče, naročito ako su izrađene tako da imaju mekano punjenje, mogu se raspasti i napraviti nered u mašini. Zato je dobro zaštiti ih u vreći, pa ih kao i kod patika nemojta stavljati na centrifugu.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA