≫ 

5 godina je proučavao milionere i OTKRIO da je moguće obogatiti se radeći za druge - ali samo ako pratite ovih 7 pravila

Mnogo je puteva koji vode do bogatstva, jedan od njih je i kada radite za nekog drugog

  • 7

Proučavao je milionere 5 godina i ustanovio da je definitivno moguće obogatiti se ako radite za nekog drugog.

Ništa lično: Kako da izađete na kraj sa ljudima koji vas nerviraju na poslu - i jedna stvar koju nikako ne smete da uradite

Svakog jutra i večeri pipajte nos po ovom uputstvu i postaćete bogati i uspešni (FOTO)

"U mojoj studiji proučavao sam 233 bogate osobe, a 39% milionera u mojoj studiji postalo je bogato radeći za nekog drugog," izjavio je Tomas Korli, autor knjige "Rich Habits: The Daily Success Habits of Wealthy Individuals.

Ovo su 7 pravila kojih su se pridržavali:

Pravilo 1

Radili su u proseku 51 sat nedeljno, a 44% je započinjalo svoj radni dan tri sata pre ostalih zaposlenih u kompaniji.

Pravilo 2

Izgradili su snažne odnose sa višim rukovodiocima unutar kompanije i sa višim rukovodiocima u drugim kompanijama u svojoj industriji.

Dobrovoljno su se prijavljivali za dobrotvorne aktivnosti kao visoki rukovodioci u svojoj kompaniji.

Pravilo 3

Preuzeli su dodatnu odgovornost. Tražili su projekte koji su im omogućili da uče nove veštine ili razviju postojeće veštine.

Preuzeli su projekte koji su im omogućili da rade sa drugim starijim ljudima u okviru svoje organizacije, pokazujući svoje veštine, znanje i radnu etiku ostalim kompanijama u kojima nisu radili svakodnevno.

Foto: Profimedia/Tetra Images Foto: Profimedia/Tetra Images

Pravilo 4

Razvili su strpljenje i upornost.

Pravilo 5

Radili su poslove koje su drugi izbegavali jer su im bili previše teški, ili nisu bili dovoljno zanimljivi.

Pravilo 6

Kontrolisali su svoje emocije. Stvorilii su naviku da budu optimistični, a zbog toga su i drugi želeli da rade sa njima i dobijali nagrade i bonuse među prvima.

Pravilo 7

Većina tračeva je negativna. Oni se time nisu bavili, pričali su samo pozitivne i lepe stvari o drugima u organizaciji kada nisu u blizini.

I ono što je bitno da zapamtite, ne ulazi se u posao samo kad si bogat. Postoji mnogo puteva koji vode do bogatstva, može se obogatiti radeći, čak i ako radite sa druge.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tosa

    11. jul 2017 | 10:01

    Ovo je cista navlakaca poslodavaca , da od coveka naprave roba u nadi da ce jednog lepog dana postati milioner.Kako da ne :) ko je sposoban i spreman da sve to radi , moze da napravi svoje licno ,, carstvo,,

  • cika djura

    11. jul 2017 | 10:42

    da se razumemo - NE MOZE se obogatiti ako radite za platu, nego samo ako ste sam svoj gazda. Jedini izuzetak je ako imate neku vezu pa ste na listi onih koji dobiju procenat ili "bonus" od nekog velikog projekta, pa odmah dobijete lovu na gomili (npr 100.000 evra ili vise). Inace, doklegod radite za platu, skoro nikada necete uspeti da zaradite da imate 100.000 evra na gomili, u keshu.

  • Vojslav

    11. jul 2017 | 12:36

    Ako sam ja gazda i dozvolim radniku da se obogati ko ce za mene da radi meni bogata konkurencija ne treba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA