SUROVA STVARNOST: Svaku drugu mamu grize savest dok kupuje odeću za sebe

Savremene majke spremne su da za kvalitetan, udoban i moderan komad garderobe za svoje dete potroše ako je potrebno i petnaestak hiljada dinara, dok na sebe troše svega trideset hiljada godišnje, a možda ni toliko

  • 0

Kako otkriva studija britanskog šoping centra "Lakeside", sprovedena na 1000 žena, gotovo 94 odsto majki troši više novca na dečiju odeću nego na vlastitu. Bez obzira na to što su svesne da će njihovi mališani brzo izrasti i odeća im postati mala, mame ne žale ni vremena ni para.

Polovina ispitanica priznale su da osećaju grižu savesti dok kupuje nešto za sebe, a skoro 47 odsto majki jednom nedeljno izdvoji vreme kako bi otišle u šoping i pazarile neki zanimljiv odevni predmet po poslednjoj modi za svog sina ili ćerku.

- Tržište brendirane odeće za decu u poslednjih deset godina naglo je poraslo, a izbor je veći nego ikada pre. Ovakvom trendu doprinele su i slavne mame poput Viktorije Bekam i Kejti Holms čija deca su uvek maksimalno sređena – primentio je Pol Lankaster, menadžer šopingfcentra u kojem je sprovedeno istraživanje.

(24sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA